Annons

Annons

Bacon- och kantarelltoppade pannkakor

Pannkakor är superb middagsmat, i alla fall med rätt tillbehör! Som här, med svamp och bacon i krämig röra.

Dela
(102)

Bacon- och kantarelltoppade pannkakor

Bacon- och kantarelltoppade pannkakor.

4 port
3 ägg
1 krm salt
ca 3 dl vetemjöl
3 msk rapsolja
ca 6½ dl mjölk
olja till gräddning

Fyllning
1 pkt skivat bacon
300 g kantareller
1½ dl crème fraiche
1 dl hackad persilja eller gräslök

Annons

 

Gör så här

1. Vispa ägg och salt, tillsätt mjölet, lite i taget, till en tjock, slät smet. Rör ner oljan.

2. Tillsätt mjölken, lite i taget, och vispa till en slät smet. Pensla stekpannan med lite olja inför varje gräddning, grädda på medeltemperatur.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Fyllning: Strimla baconet och stek i torr stekpanna. Ta upp baconet och stek kantarellerna i fettet i stekpannan. Rör i crème fraiche och toppa pannkakorna med röran, strö över bacon och hackad persilja eller gräslök.

 

Läs mer:

Pannkaksrulle med kantareller

Guide: Så hittar du kantarellerna

Varm smörgåstårta med kantareller

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson



 

Läs mer om:

Dela
(102)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…