Annons

Annons

Här har ni mitt liv!

Dela
(0)

Babben Larsson

Istället för att börja min tid som krönikör för Hemmets Veckotidning med att presentera mig själv tänkte jag att ni kunde få hänga med på en dag i mitt liv. Jag tror det säger minst lika mycket som en faktaruta. Så här har vad som hänt idag:
Jag vaknade i morse i mitt fritidshus vid nio-tiden. Istället för att gå upp direkt satt jag kvar i sängen och spelade lite frågesport på min mobil. Jag har alltid några matcher igång och avverkade dem.
Sedan tassade jag upp och duschade. Det är lite kyligt i husets badrum ännu så jag duschar bara när jag måste. Jag gillar inte att frysa.
Jag åt min vanliga frukost; en avocado och lufttorkad skinka och drack ett glas vatten till. Under tiden tittade jag på småfåglarna utanför som jag just gett lite gammalt bröd. Några fasaner spatserade också förbi och en hackspett satte sig i ett äppelträd för att provhacka lite.
Jag läste några gratistidningar jag hittat i brevlådan och avslutade sen Lena Anderssons senaste bok som prisats mycket välförtjänt. Efter att ha packat ihop, stängt spjället i kakelugnen, tömt sopor och kollat att inga kranar stod och rann satte jag mig i min KIA och körde mot Stockholm. Det tar bara 40 minuter vilket är perfekt avstånd mellan bostad och fritidshus för mig som ofta bara har strödagar lediga under säsongerna.
När jag kom innanför dörren i min lägenhet i Solna möttes jag av mina två svarta labradorer Socker och Tårtan. Tårtan hade precis varit ute på långpromenad med dagmatte, men Sockers 13 år börjar ta ut sin rätt, så hon får täta men korta rundor istället. Vi gick ut en sväng.
Precis när jag satt mig vid datorn efteråt för att kolla mailen sattes en nyckel i dörren och dottern kom hem. Hon är 22 nu, men som så många andra unga människor idag är hon mambo, d v s bor kvar hemma. Hon pluggar juridik på universitet och trivs med det. Vilket är tur för det är en riktigt tuff utbildning.
Vi hann inte prata för jag skulle iväg till Södermalm för att ta en pressbild. Jag satte på grundsmink och rouge framför spegeln, resten av mejken gjorde jag i taxin. Det gör jag alltid. Chaffisar som kör mig ofta fäller till och med ner spegeln åt mig innan jag kommer ut ur porten.
Plåtningen skedde i en möbelaffär och tog inte ens en timme eftersom allt var förberett. Några tjejer som ville ha en hälsning inspelad till ett bröllop hanns också med.
Väl hemma åt jag goda rester av en kycklinggryta från i förrgår. En kopp kaffe och en stund på hemmakontoret blev det också innan jag drog på träningskläderna och åkte ner till gymet. Jag tränade drygt 30 minuter men – bättre än ingenting. Brådskan berodde på att jag måste hinna veckohandla också, och affären stänger 22.00. handla sent på kvällen passar mig, det ska gå fort. På 25 minuter blankt hade jag fått ihop fyra fulla kassar, betalat, packat in och var på väg hem igen.
Mobilen låg kvar hemma, och min särbo hade ringt mig, men sen skickat sms att han var så trött att han gått och lagt sig. Vi har väldigt olika dygnsrytm men det är inte ofta vi missar varandra helt som vi gjorde idag.
Sen var det bara att sätta igång med resten; post, mail och att skriva denna krönika. Nu är klockan halv två. Jag ska gå ut en sista sväng med hundarna, städa skrivbordet, sedan ropar kudden mitt namn.
Landet, stan, jobbet, avkoppling, dottern, datorn, hundarna, särbon – där har ni mitt liv!

Annons
Babbens trappa

Jag tänker ta en bild från min trappa då och då för att se hur trädgården förändras efter säsongerna. En tidigare ägare har planterat 400 perenner här inne. Det är första året jag bor här, så det känns spännande. Den här bilden är från mitten av mars. Fortsättning följer.

Vill du läsa mer om eller av Babben? Klicka här eller här!


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…