Annons

Annons

Åsa-Nisse är tillbaka igen!

Dela
(0)

Nu sluts cirkeln i småländska Knohult! Efter 42 år är krutgubben Åsa-Nisse tillbaka på filmduken igen. Denna gång spelas han av Kjell Bergqvist och Eulalia spelas av Ann Petrén. Klabbarparn och hans Kristin spelas av Michael Segerström och Sissela Kyle.

Annons

 

I Hemmets Veckotidning nr 7 tittar vi in bakom kulisserna när filmen spelades in och det är som om tiden har stannat i Knohult. Kompisarna Åsa-Nisse och Klabbarparn ägnar sig fortfarande lika hängivet åt fiske, jakt och uppfinningar. När vattenpumpen lägger av hemma på gården uppfinner de en ny pump. Men istället för vatten hittar pumpen olja och innan någon vet ordet av har byn förvandlats till ett oljeimperium…

 

– När jag fick förfrågan om att om att skriva manus tänkte jag först som alla andra att, nej, inte Åsa-Nisse, kom igen! Men när jag började fundera såg jag den roliga utmaningen att göra en kul historia. Det blir politisk satir, blandat med buskis, säger Henrik Dorsin.

 

I 19 av de tidigare 20 Åsa-Nissefilmerna spelades huvudrollen av John Elfström, Åsa-Nisse anno 2011 spelas av Kjell Bergqvist.

– Före inspelningarna fick jag en laddning Åsa-Nissefilmer på dvd, men jag öppnade dem aldrig. Jag tycker inte att jag hade någon nytta av att se de tidigare filmerna igen, för nu är det detta manuset som gäller.

 

Den 11 februari är det premiär för ”Åsa-Nisse och det svarta guldet”. Då kan den svenska biopubliken själv avgöra om det var en bra idé att väcka Åsa-Nisse ur sin Törnrosasömn – eller om han för evigt skulle ha lämnats med Klabbarparn i sina småländska jaktmarker…

 

Foto: Anna Rehnberg

 

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…