Annons

Annons

Är vi för gamla för barn?

Dela
(0)

RELATIONER. Jag har äntligen träffat mannen i mitt liv och den som jag vill skaffa barn med. Men problemet är att jag nu är 40 år och han är 55. Han har redan vuxna barn men vill gärna ha barn med mig. Jag har aldrig velat ha barn med någon innan och hade tappat tron på att det skulle bli några barn. Men nu finns alltså möjligheten. Men andra i omgivningen varnar oss och säger att vi är tokiga om vi skulle skaffa barn nu. De tycker att vi är för gamla. Jag får höra att min ålder gör att risken att barnet blir missbildat ökar och min ”man” får höra att han inte kommer att orka. Men han är pigg, ungdomlig och väldigt vältränad och vi längtar båda. Det här har förtagit en del av vår glädje och lycka men jag skulle vilja höra vad du säger. Är vi dumma och egoistiska om vi försöker få ett kärleksbarn?
Längtande

Annons

Längtan efter barn är en mycket stark drift hos de flesta människor, så jag tycker inte alls att ni är egoistiska. När man blir kär och känner att man träffat rätt person ger sig den här längtan till känna och kan bli väldigt stark. Ni är båda lite äldre och för dig som kvinna börjar du komma nära den gräns då det ens är möjligt att få barn. För män finns inte den gränsen och de kan bli pappor hur länge som helst. Jag tycker ändå det är bra att man tänker efter en extra gång vad det innebär att få barn som lite äldre. Man ska orka med småbarn, men även helst ha ork kvar tills barnen blir tonåringar. Det låter inte som om det är någon fara när det gäller er, så ni kan absolut satsa på att försöka få barn. När det gäller risker för barnet så är de större när kvinnan är äldre, men det kan du prata med läkare och barnmorska om innan ni bestämmer er.

Har du en fråga om relationer? Mejla oss! 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…