Annons

Annons

Är kallbad bra för blodtrycket?

Dela
(0)

HUSLÄKAREN. Jag älskar att vinterbada och gör det varje vecka, faktum är att jag badar hela året! Nu har jag dock fått konstaterat högt blodtryck och blev därför lite orolig. Kan jag fortsätta med mina kalla bad eller är det inte bra för blodtrycket?
Vattukvinnan

Som gammal vinterbadare kan jag intyga att det är svårt att sluta när man en gång börjat. Det är en fantastisk upplevelse och man mår så bra efteråt. Vinterbadande ger dock en belastning på hjärta och kärl och den som har någon typ av hjärt-kärlsjukdom ska alltid rådgöra med sin läkare om det är lämpligt. Förutsatt att ditt höga blodtryck är behandlat och under kontroll och att det inte finns några andra riskfaktorer så tror jag inte att det finns några hinder för att du fortsätter. Det är viktigt att de som har hjärt-kärlsjukdom fortsätter med sina fysiska aktiviteter. Men man får naturligtvis anpassa belastningsnivån till de aktuella begränsningarna och man ska alltid rådgöra med sin läkare.

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

Har du en fråga till husläkaren? Mejla oss! 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…