Annons

Annons

Är jag för gammal för att studera?

Dela
(0)

RELATIONER. Jag skulle vilja ha din syn på om jag kan ändra om mitt liv helt och hållet eller om jag är för gammal. Jag är 34 år och mina barn är 13 och 15 år. Eftersom jag var så ung när jag fick barn blev det inte av att jag fortsatte studera fastän jag var ganska duktig i skolan. I stället började jag jobba efter föräldraledigheten. Först var jag dagmamma men sedan har jag jobbat en del inom sjukvården och äldrevården. Jag har trivts bra men känner nu att jag egentligen alltid drömt om att utbilda mig och få mer ansvar. Jag skulle vilja börja läsa kanske till sjuksköterska, psykolog eller kurator. Jag vet att det är många års studier men känner att jag längtar efter det och det skulle vara så kul. Jag är fortfarande gift med barnens pappa och han har ett bra jobb och tjänar hyfsat. Det gör att det skulle fungera att jag pluggade nu. Men tycker du det är dumt att satsa så här mycket tid och pengar nu när jag är så gammal? Tror du att jag kan få jobb sen efteråt? Om inte känns det inte som en bra idé. 

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

Student igen?
Självklart ska du börja plugga igen om det är vad du längtar efter. Du är inte alls för gammal för att börja läsa igen. Tvärtom har du fått med dig mycket livserfarenhet som kan vara till nytta för dig, både under studietiden och under ditt kommande yrkesliv. Du har dessutom långt kvar till åldersgränsen för studiemedel, som är 56 år för bidragsdelen och 47 år för lånedelen. Men bered dig på att det kan bli en omställning att sätta sig på skolbänken igen och du kan nog känna dig lite ringrostig när det gäller studieteknik etc. Men du är så motiverad att jag inte tror det kommer att bli några problem. Jag tror inte heller det kommer att bli några problem att få jobb efteråt inom de yrken du räknat upp, i alla fall inte som socionom (kurator) eller sjuksköterska. Men några garantier har man förstås aldrig. Jag tycker att du ska ta kontakt med en studievägledare på en högskola och höra dig för lite om utbildningarna. Det är viktigt att du hittar rätt så du känner att det verkligen blir som du önskar. Du har allt att vinna på att göra detta, inte minst på det personliga planet.

Har du en fråga om relationer? Mejla oss här! 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…