Annons

Annons

Är det lönt för mig att studera vidare?

Dela
(0)

EKONOMI. Jag har precis fyllt 40 och har jobbat inom vården hela mitt vuxna liv. Jag börjar känna mig sliten i kroppen och är faktiskt ganska trött på mitt jobb. Det känns som att det suger musten ur mig. Jag har ingen utbildning utöver gymnasiet, men nu börjar jag att fundera på om jag skulle studera vidare. Antingen så att jag kan bli chef eller ta en sjuksköterskeexamen eller bli socionom. Men jag vet inte om det är värt det. Är det ett bra eller dåligt alternativ för min ekonomi att studera? Eller är det bättre att stanna kvar på ett slitigt jobb?

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

Velig

Vad spännande att du funderar på att vidareutbilda dig! Jag förstår din velighet. Att börja plugga igen är ett stort beslut och visst kan det bli kännbart ekonomiskt under den tid du studerar, särskilt om du behöver sluta ditt nuvarande jobb och ta studielån.

Ofta innebär högre utbildning också högre lön, så på sikt kan det ändå vara fördelaktigt även ur rent ekonomisk synvinkel att plugga vidare. Men det viktiga är ändå lusten! Du berättar att ditt nuvarande arbete suger musten ur dig och att du är trött på ditt jobb. Genom att plugga har du chansen att förändra det, så att du får ett arbete som du gläds åt och mår bra med.

Mitt förslag är att du väljer den väg som känns roligast och som kan ge dig störst arbetsglädje. Pengar är viktigt, men trivsel och livsglädje betyder ännu mer.

 

Har du en fråga om pengar? Mejla oss här! 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…