Annons

Annons

Är det konstigt att semestra på olika håll?

Dela
(0)

RELATIONER. Min fru och jag har arrangerat kommande sommars semester på ett sätt som tydligen väcker starka känslor och jag vill höra din syn på det. Vi har två barn som är 7 och 4 år. Den äldsta flickan och jag ska åka utomlands tillsammans en vecka, något som hon längtat väldigt mycket efter att få göra. Anledningen till att min fru och den minsta inte följer med är att min fru är flygrädd och den lilla fortfarande är väldigt mammig. Därför tyckte vi att detta var ett bra sätt. Vi brukar vara tillsammans i vår sommarstuga i vanliga fall, men nu tänkte vi hitta på något annat under en vecka. Min fru och den lilla tänkte åka och besöka hennes väninna med barn i samma ålder och vi tyckte att alla skulle må bra av detta. Men när våra föräldrar och närmaste fick reda på det tyckte de alla att det var märkligt och började spekulera i om vi skulle separera. Vi har ett väldigt bra äktenskap och tycker tvärtom att detta att kunna göra saker på olika håll är positivt. Varför spekulerar folk så mycket? Är detta väldigt konstigt?
Kära

Annons

Nej, jag tycker absolut inte att detta är konstigt utan tvärtom väldigt bra. Ni tar hänsyn till hela familjens vilja och behov och tvingar inte alla att göra allting tillsammans hela tiden. Men för många kanske det känns ovanligt och väcker en känsla av avund. Flera hade kanske velat göra som ni gör men vågar inte eller tror inte att det är rätt. Jag tycker det är viktigt att ni som familj gör som ni tycker känns rätt och bra för just er. Alla familjer är så olika och har olika syn på hur man vill göra. Så länge alla i familjen är nöjda och mår bra så gör man som man vill. Men om någon har ett annat behov eller önskan än de andra måste man prata och försöka kompromissa.
Ni har hittat ett sätt där alla blir nöjda och då ni både kan tillbringa tid ifrån varandra men även får tid till hela familjen vilket också är viktigt. Försök vara tydliga mot era närmaste med varför ni gör så här, så slipper de spekulera och fantisera om att ni ska separera. Nästa gång kommer ingen att undra.

Har du en fråga om relationer? Mejla oss här! 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…