Annons

Annons

Är det en bra idé att byta hus med vår dotter?

Dela
(0)

RELATIONER. Min man och jag bor i ett hus som är alldeles för stort för oss. Här har våra barn växt upp, vi har haft många trevliga fester och middagar och min man har vårdat trädgården som ett barn. Både jag och min man älskade huset från första stund. Aldrig någonsin att vi har tänkt tanken att flytta härifrån. Men nu börjar jag ändå fundera på det eftersom vi båda börjar bli gamla, svaga och till åren komna.
För en tid sedan bröt jag lårbenshalsen och upptäckte hur jobbigt och opraktiskt huset var då. Och stort att städa! Jag har inte vågat yppa mina tankar för min man för jag vet att han skulle bli tokig och direkt sätta sig på tvären. Men jag har en idé som jag tänkte kolla med dig. Vår enda dotter och hennes familj bor i ett enplansradhus med en pytteliten trädgård till.
Det huset skulle vara perfekt för oss och jag tycker att vi skulle kunna byta hus med dem. På så sätt skulle vårt hus finnas kvar och min man och jag ändå få ett mer praktiskt boende. Jag har inte pratat med min dotter heller men tror att hon kanske kan tänka sig detta. Hon sa en gång för många år sedan att hon ville bo här när hon fick familj. Vad tror du om detta?
Bytt är bytt

Annons

Det är verkligen inte lätt att lämna sitt hem där man bott i nästan ett helt liv och sett sina barn växa upp. Så det är inte konstigt att din man inte vill höra talas om det. Ändå är det en viktig fråga som ni måste diskutera. Om ni ska göra en förändring är det bättre att göra den medan ni fortfarande har ork kvar. Jag tycker inte alls att din idé är så tokig, men det är förstås just bara DIN idé. Om den ska kunna bli verklighet måste du förstås prata med de andra som blir berörda av den.
Kanske ska du börja höra med er dotter om det ens är möjligt. Även om hon uttryckte detta för många år sedan kan det hända att hon ändrat sig nu. Hör med henne så att hon och hennes familj får fundera på det. Om de tycker det är en bra och möjlig idé kan du prata med din man om det hela också. Kanske är det lättare för honom at acceptera att lämna ert hus om det stannar i familjen.
På så vis kan han kanske fortfarande få påta lite i trädgården och njuta av den. Men tänk bara på att om ni byter bostad med er dotter så är huset hennes och hennes familjs och de kan vilja förändra saker och sätta sin egen prägel på det. Det måste ni i så fall acceptera.

Har du en fråga om relationer? Mejla oss här! 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…