Annons

Annons

Äppelrutor med citrontopping

Härliga långpannerutor med äpple, kanel och citrontopping. Lätta att göra och perfekta att servera till fikat!

Dela
(0)

Äppelrutor med kanel & citrontopping

ca 30 st
225 g smör, mjukt
3 dl strösocker
4 ägg
4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
3–4 röda äpplen
2 msk strösocker
1½ tsk malen kanel
ca ½ dl frysta lingon

Citrontopping
125 g smör, mjukt
200 g philadelphiaost
2 dl florsocker
1½ tsk vaniljsocker
1½ msk pressad citron
Ugn 200

Annons

 

Gör så här

1. Rör smör och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.

2. Blanda mjöl och bakpulver, sikta ner det i smeten växelvis med mjölken. Bred ut smeten i en långpanna, ca 35×25 cm, klädd med bakpapper.

3. Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Vänd dem i socker och kanel som blandats. Lägg klyftorna ovanpå smeten. Strö över lingonen.

4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.

5. Citrontopping: Vispa samman ingredienserna och bred krämen på kakan. Låt stelna i kylen. Skär i rutor.

 

Läs mer:

Vaniljrutor i långpanna

Glutenfri citruskaka

Vaniljrutor med choklad

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…