Annons

Annons

Äppelkaka i långpanna

Långpannan är perfekt när många vill få en bit av äppelkakan. Kanel och socker sätter smak på frukten.

Dela
(0)

Äppelkaka i långpanna

ca 18 bitar

200 g rumstempererat smör
3 dl strösocker
4 ägg
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
3–4 äpplen
2 msk strösocker
1 ½ tsk malen kanel

Ugn 200°

Gör så här

1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.

Annons

2. Blanda mjöl och bakpulver, sikta ner i smeten växelvis med mjölken. Bred ut smeten i en långpanna (ca 35×25 cm) klädd med bakplåtspapper.

3. Kärna ur äpplena och skär i klyftor. Vänd dem i socker och kanel som blandats. Lägg klyftorna ovanpå smeten. Strö ev över lite kanelsocker.

4. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 30 min.

 

Läs mer

Mjuk äppelkaka med kardemumma

Äppelkaka i långpanna

Äppelpaj med mandelmassa och punsch

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Här är världens smartaste kökspryl – multihackaren!

Det supersmarta köksverktyget multihackaren löser alla problem du har med att hacka och skära frukt och grönsaker!

Läs mer om den smarta köksprylen här och få ett fint erbjudande på en egen!



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…