Annons

Annons

Äntligen premiär för Så mycket bättre!

Dela
(0)

Så mycket bättre

Vad har popkungen Orup, schlagerdrottningen Carola Häggkvist, punkikonen Kajsa Grytt och glamrockaren Ola Salo gemensamt? De är alla med i årets upplaga av Så mycket bättre! Ett program där det utlovas mycket skratt och tårar – och en hel del mod…

Annons

I den femte säsongen av Så mycket bättre, som har premiär i dag, möter tv-tittarna några av svensk musiks allra största artister.
Hur gick dina tankar, punklegenden Kajsa Grytt, när du checkade in på pensionat Grå Gåsen i Burgsvik, på södra Gotland?
– Jag var jättenervös och blyg för att träffa alla dessa etablerade hitmakare. Carola var jag nästan rädd för. Vi kommer från så olika världar, hennes alltid perfekta leende och yta och så jag, som inte har någon proffs-Kajsa att klistra på mig.
Vad hände? Infriades dina farhågor?
– Nej, det var helt fantastiskt! Vi hade en jättefin stämning, det kändes direkt. Och Carola var en ödmjuk och kärleksfull person, det var väldigt fint att få lära känna henne.
Under de tio dagar som inspelningarna pågick, från tidig morgon till sent på natten, växte det fram en närhet i gruppen. Kan du försöka beskriva den?
– Det hände något mellan oss, det var lite som att vara på kollo. Vi hann ju bara sova tre–fyra timmar varje natt och då går det inte att hålla uppe sin proffsighet, man blir rätt naken och utlämnade åt varandra.
I programmet har varje artist sin egen dag, då övriga medverkande tolkar ens musik och gör olika aktiviteter. Hur var det?
– Hela gruppen tog uppgiften att ordna aktiviteter på sin dag på stort allvar, det var verkligen roligt. Alla var med på noterna, folk var modiga, vågade göra bort sig och vara knasiga. Vi bjöd verkligen på oss själva, det var mycket humor och lek, precis som om vi var en dagisgrupp.
Hur blev din dag?
– Tittarna får nog en känsla av ”oj vad mycket hon har gjort”, från Tant Strul till dagens soloartist. Det jag kanske är mest stolt över är att jag fortfarande har energi och glädje till att hålla på med min musik. Själen från Tant Strul finns kvar! Och vi hade väldigt roligt, det kommer tittarna att märka.
Kajsa är glad att hon vågade ta steget att vara med i programmet, hon som annars mest är van vid att lämna ut sig genom sin musik.
– Jag kommer aldrig att glömma de andra artisterna – och när vi ses betyder de något för mig. Vi har varit nervösa och sköra tillsammans.

I årets upplaga av Så mycket bättre möter tv-tittarna Ola Salo, Johan T Karlsson, Thomas ”Orup” Eriksson, Kajsa Grytt, Carola Häggkvist, Love Antell och Amanda Jensen. Programmet sänds lördagar kl 20 i TV4. Mer om programmet hittar du här!

Om Kajsa Grytt
Född: 20 juni 1961.
Gör: Arbetar vid sidan av musiken som samtalsterapeut för unga vuxna.
Bakgrund: Började som sångerska och gitarrist i punkbandet Tant Strul 1979. Är i dag soloartist och har hittills gjort sex soloplattor och spelar bland annat tillsammans med 19-åriga sonen Fabian.
Aktuell: Gav nyligen ut sin första roman Nio dagar, nio nätter men har också skrivit barnboken Vägen till Saga, en diktsamling, självbiografin Boken om mig själv och fem pjäser.
Mest uppmärksammade låter: Slicka mig ren, Dunkar varmt, Brev från ett torg, Farlig liten jävul, Allt faller och Jag klarar mig ändå. Har du Spotify? Klicka här för att lyssna på vår Spotifylista med Kajsa Grytts bästa låtar! 

AV CHRISTINA MELLBERG
FOTO: TV4


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…