Annons

Annons

Äntligen loppispremiär!

Dela
(0)

Det snöade i helgen. Ändå känns det som om våren är på gång. Kanske för att skyltarna om ”Loppis” börjar poppa upp i vägkanterna. Medan maken la båten i sjön smet jag iväg på gårdsloppis strax norr om byn. En familj hade gjort en beundransvärd utrensning av prylar som blivit över efter gamla släktingar. Förr oss besökare var det bara att leta loss i lådorna och be om ett pris.

Annons

Under en hög med mattor hittade jag mitt första fynd – en kista som jag prutade ner till 200 kronor mot ett underförstått löfte om att handla mer. Och OM jag handlade! Trälådorna kunde jag förstås inte motstå. Jag fick alla tre plus den gröna kannan för 75 kronor!

Den manliga försäljaren hade hemskt roligt åt mig när vi tillsammans försökte stuva in alla prylar i min lilla Fiat där två barn gjorde det omöjligt att fälla sätena.

Dagen efter lyckades jag lura dit maken. Det hade han inget emot – han kunde nämligen köpa tre regntunnor för 60 spänn. Och jag fortsatte att handla: en gammal första hjälpen-låda i trä, en bok med vackra naturillustrationer, en 25-liters zinkkanna, en Mazetti-burk, en Kockums-gryta…

Jag vet inte om ni spelat Tetris någon gång. Det är ett dataspel som går ut på att stapla geometriska figurer utan att lämna för mycket luft i raderna. Vårt eget Tetris var fulländat när vi åkte därifrån. Än en gång fyllde vi bilen. Själv hade jag en av regntunnorna i knät.

Nu återstår bara att fundera ut vad jag ska ha alla sakerna till.

AV MARIA SVEMARK


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…