Annons

Annons

Äntligen kan Margaretha sova ordentligt igen!

Under flera månader brottades Margaretha Myllgren med svåra sömnstörningar. Oro och stress höll henne vaken i timmar på nätterna och på dagarna kunde hon somna sittande på en stol. Men ett nytt kosttillskott har fått henne att sova bättre.

Dela
(30)

Kosttillskottet har gjort Margaretha Myllgren mycket piggare

Margaretha Myllgren njuter av sitt nya piggare liv.

 

Att vakna flera gånger på natten, ligga och grubbla och ha svårt att somna om, var länge vardagsmat för Margaretha Myllgren.

– Jag var ny på jobbet som undersköterska och hade en stor arbetslastning. Samtidigt var jag väldigt orolig för min pappa som var allvarligt sjuk, så det var svårt att koppla av när jag skulle försöka sova. I stället kom alla tankar.

Annons

Med tankarna kom sömnlösheten. Margaretha snurrade runt i sängen och kom inte till ro. Och när pappan blev sämre och hon började pendla mellan hans hem i Vimmerby och sitt i Stockholm förvärrades problemen. Något som såklart också påverkade Margarethas dagar.

Gilla Hemmets på Facebook

– Efter att du sovit dåligt har du ingen energi. Jag kunde sitta rakt upp och ner på en stol och somna, berättar hon.

Efter att i flera månader brottats med stora sömnstörningar tipsade en bekant om kosttillskottet Adapt Lugn som skulle kunna hjälpa.

–  Jag hade vid ett fåtal gånger provat vanliga sömnmedel, i väldigt låga doser, men föredrog ett naturligare medel. Så jag bestämde mig genast för att prova det.

Kosttillskott med adaptogener finns både som kapslar och lösning. Lösningen är tänkt att tas på kvällen, kapseln på dagen. Margaretha fick rådet att ta lösningen vid åtta-tiden på kvällen, i sitt te. Det skulle hjälpa henne att lättare gå ner i varv och komma till ro inför natten. Redan på den tredje dagen kom vändningen.

– Jag var på jobbet och blev plötsligt väldigt trött. Fast det såklart var ett problem att bli trött på jobbet var det samtidigt roligt, då betydde det ju att medlet fungerade!

När nu Margaretha visste att hon kunde bli hjälpt väntade hon med att ta sitt kvällste tills hon kom hem, vid 11-tiden på kvällen.

– Den natten sov jag som en stock! Det var så skönt att vakna på morgonen och tänka ”Oj, jag har inte varit uppe en enda gång i natt!”

Och så har det fortsatt. Margaretha strålar av energi och njuter av sitt nya piggare jag.

– Sömnen är A och O för att man ska kunna fungera. När du sovit ut blir du ju en helt annan människa!

 

Fakta om kosttillskottet

Adaptogener är ett slags antistress-vitaminer som finns naturligt i kroppen. De balanserar produktionen av kortisol, kroppens eget stresshormon, så att halten är hög på dagen när vi ska vara alerta och låg på kvällen när vi ska sova. Är produktionen för hög på kvällen kan det orsaka sömnproblem.

De som Margaretha använder består bl a av rosenrot, rysk rot och schisandrabär, som alla är rika på adaptogener men också det muskelavslappnande mineralet magnesium och stärkande ginseng.

Kosttillskott med adapto­gener säljs i hälsofackhandeln och på nätet.

 

Läs mer:

Så gör du slut med tröttheten

Tröttheten tog över mitt liv

Maten som förstör din sömn

 

Text: Christina Mellberg

Foto: Stefan Nilsson


Läs mer om:

Dela
(30)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…