Annons

Annons

Därför kan ditt hem bli invaderat av myror – mitt i vintern

Att få in myror mitt i vintern är faktiskt inte helt ovanligt. Här berättar vi vad det kan bero på och hur du blir av med de ovälkomna gästerna!  

Dela
(0)

myror

Myror inomhus mitt i vintern är inget ovanligt alls – speciellt om du har golvvärme.

Myrinvationer känner de flesta av oss igen! Och fenomenet har en förklaring, myror lämnar efter sig en doft när de hittar ett bra ställe för mat och det är just den doften som lockar andra myror till scenen.

Annons

Du som trodde att detta var ett typiskt vår- och sommarproblem misstar dig dessvärre. Under vintern ligger myror i dvala, typiskt några decimeter under marken där det är varmt.

Du som har golvvärme och fjärrvärme kan störa myrornas vinterdvala och väcka dem lite för tidigt och då letar de sig fram och beger sig på jakt efter mat i ditt hus. Framför allt sötsaker står högt i kurs hos de små svarta krypen.

– Vi har sett det tidigare och då har det alltid varit samband med –konstgjord värme. De vaknar av värmen helt enkelt, säger skadedjursexperten Håkan Kjellberg till Expressen Leva och Bo.

För att bli av med myrorna behöver du storstäda och placera ut bekämpningsmedel. Om du hittar hålet som myrorna har kan du täppa till det för att på sikt förhindra att problemet uppstår igen.

 

Läs mer:

Så skalar du lök utan att gråta

4 smarta saker du kan göra med mjölk

5 saker du inte bör slänga i vasken

 

Text: Malin Perlheden

Foto: Shutterstock

Källa: Expressen

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…