Annons

Annons

Ännu fler svenska deckarhjältar!

Dela
(0)

deckare

* Siv Dahlin, Aino Trosells populära deckarhjältinna, bor i Malung i Dalarna. Där har hon kvar sin lilla, ytterligt förfallna och till och med brunna gård. Trots det är det dit hon ständigt återvänder, där har hon sina rötter och där är hon skriven även om hon på grund av bristen på arbete då och då tvingas i väg till Bergslagen eller Mälarlandskapen.
* I böckerna om kriminalkommissarie Gunnar Barbarotti utspelar sig handlingen i den fiktiva staden Kymlinge och det framgår det att Kymlinge har ungefär 70000 invånare och ligger någonstans i Västsverige. Samtidigt har staden flera likheter med författaren Håkan Nessers hemstad Kumla.
* Kommissarie Sten Wall arbetar i orten Staden som har många likheter med Björn Hellbergs Laholm. Böckerna utgår ofta från olika teman som mobbing, rasism, och satanism. Den korpulente kommissarie Wall har bara blivit sju år äldre sedan 1981…
* Rektorn Emma Lundgren och kriminalkommissarien Filip Alexandersson en är också ett par som löser mordgåtor ihop i Skövde och på Västgötaslätten. Christina Appelqvist är författaren.
* Kammaråklagare Rebecka Martinsson har återvänt till sina rötter i Kiruna. Till offer åt Molok är Åsa Larssons femte roman om Rebecka som inför den sjätte och sista romanen i serien har hamnat i ett kärleksdilemma. I Stockholm finns hennes förutsägbara advokatfästman Måns, men hemma i Kiruna har hon mött polisen Krister. Han har ett sönderbränt ansiktet men ett hjärta av guld. Norrbotten är både Rebecka Martinssons och hennes skapares värld.
* I Hammarbyserien är kriminalkommissarie Conny Sjöberg på Hammarby polisstation på söder i Stockholm i centrum. Conny Sjöberg en medelålders klassresenär med handlingskraft och ett stort hjärta. Men som många andra litterära poliser har han en tendens att prioritera jobbet framför familjen som består av frun Åsa och fem små barn.
Besök: Lisas Café på Skånegatan 68 som är polisernas stamfik, eller Clarion hotel där kollegorna gärna ses efter jobbet.

Annons

Summering: Maud Holmberg Klyft

fot


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…