Annons

Annons

Anja möter Gudrun Sjödén!

Dela
(0)

I Hemmets Veckotidning nr 20 möter vår reporter Anja Kontor Sveriges mesta modedrottning – Gudrun Sjödén!

– Med åren har jag blivit alltmer övertygad om att man bör lita på sin egen känsla. Det jag själv gillar  i kollektionen, är också det som visar sig sälja allra bäst. Bara den som är trygg i sig själv kan trygga andra, säger Gudrun, som i sommar fyller 70 år.

Annons

 

Hon öppnade sin första affär i Stockholm 1976 och sedan dess har företaget vuxit stadigt.  Idag finns Gudrun Sjödén förutom i Sverige också i Tyskland, Norge och Danmark. En butik i London är på gång!

 

– Jag skapar kläder som man kan existera i utan lidande, som i bästa fall sätter guldkant på en vanlig tisdag. I dag handlar man ju för att få en upplevelse. Vi som är äldre och inte så figurvackra längre, vi kan gå omkring i lite bylsigare kläder. Men det gäller förstås att se upp lite: Det är viktigt när man är äldre att man klär sig med kvalité. Det ser bara patetiskt ut när kvinnor fortsätter att klä sig tajt och tonårsaktigt, säger Gudrun.

 

Målmedvetenhet sägs vara hennes signum. Hon är en modern företagsledare och har alltid engagerat sig i ledarrollen.

– Jag tror på ett speciellt kvinnligt ledarskap, i synnerhet i Sverige. Kvinnorna är självständiga människor och det går inte att köra med oss hur som helst. Jag ser inga fördelar med en enkönad arbetsplats, men för mig har de som varit mest kvalificerade oftast varit kvinnor. Förmodligen har jag andra värderingar än manliga företagsledare, säger Gudrun.

 

Hon är också chefen som anställer personal med hjälp av grafologi.

– Det är väldigt talande hur folk skriver. Jag blev intresserad innan jag var 20 år och sedan dess har jag läst mycket om det, lärt av erfarenhet. Numera litar jag på det jag ser för det brukar visa sig att jag har rätt. Jag aktar mig till exempel för stora, bakåtlutande handstilar som är röriga. Ofta har dessa personer svårt att följa ett logiskt system, att få saker gjorda.

 

Gudrun berättar också om barndomen hemma i sörmländska Julita, om familjelivet med maken Björn och sonen Tobias och barnbarnen. Läs mer i tidningen!

 

Foto: Jennifer Nemie

 

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…