Annons

Annons

Andreas man levde dubbelliv i 16 år – nu vill hon berätta om det för alla

När Andrea Hunter och Dwayne träffades i London 1998 var det kärlek vid första ögonkastet. 16 år och två barn senare fick hon chockbeskedet att mannen hon vigt sitt liv åt levt ett dubbelliv. Sveket uppdagades när Dwaynes engelska flickvän hörde av sig.

Dela
(59)

Andrea Hunters man levde dubbelliv

När Dwaynes svek uppdagades rasade Andreas hela världsbild. – Jag närmade mig 50 och kände mig bestulen på många år, säger Andrea. Foto: Stefan Nilsson

Historien om Dwayne och Andrea tog sin början på puben The white horse i London för 19 år sedan när 31-åringen fick syn på mannen med stort M.

– Han var otroligt snygg, som en blandning mellan en ung Marlon Brando och Paul Newman.

Annons

Men vid det första mötet var det bara deras ögon som möttes. Andrea trodde aldrig att hon skulle få se honom igen. Men när hon ett par timmar senare var på en restaurang tillsammans med sina tjejkompisar stötte hon på snyggingen igen. De hade oberoende av varandra valt samma ställe att äta middag på.

– Det var helt otroligt, att av Londons tusentals restauranger bestämde vi oss för att gå till samma, säger Andrea som knappt kunde tro sina ögon när hon fick syn på Marlon Brando-kopian.

Attraktionen sprakade och det unga paret dansade tillsammans hela kvällen. Innan de skildes åt bytte de telefonnummer och kom överens om att höras dagen efter, men när Andrea ringde möttes hon av en snöplig telefonsvarare. Men hon hängde inte läpp över en utebliven dejt utan åkte vidare tillsammans med sina kompisar till Skottland och Irland.

Det visade sig dock att Dwayne inte hade glömt den långa vackra svenskan. Till Andreas förvåning fick hon ett samtal från honom när hon återvänt hem. Han var i Sverige med några kompisar och ville träffa henne. Andrea blev väldigt smickrad.

– Vi var verkligen betuttade i varandra.

Kärleksbarn

Att hans nyblivna fru satt hemma i London och räknade timmarna tills maken skulle komma tillbaka var Andrea lyckligt ovetande om.

– Med facit i hand förstår jag ju varför han alltid hade sina vänner i släptåg. Det hade ju verkat misstänkt om han åkt iväg ensam.

Det dröjde inte länge innan Andrea blev gravid. Hon hade velat vänta lite, men sveptes med av Dwayes entusiasm. De älskade varandra och nu skulle de få ett litet kärleksbarn. Att Andrea bodde i Sverige och 
Dwayne i England skulle inte få förminska lyckokänslorna.

Under graviditeten pendlade Dwayne till Sverige för att träffa sin flickvän, men det blev inte lika ofta som Andrea hade önskat.

– Han skyllde på att han hade mycket att göra eller att han inte kunde lämna sin son som han hade från ett tidigare äktenskap. I dag fattar jag ju varför han inte kunde komma så ofta eller varför diskussionerna om att vi skulle flytta ihop alltid hade en tendens att rinna ut i sanden. Han hade ju en fru att bry sig om, säger Andrea med viss syrlighet i tonen.

Dwayne gjorde ett par tappra försök att flytta till Sverige.

– Vid ett tillfälle kom han med sitt pick och pack och stannade en månad, men det hände alltid något som gjorde att han måste resa tillbaka.

När det blev dags att föda valde Andrea att ha med sin bästa väninna som stöd. Några timmar efter att sonen fötts dök pappan upp för att beundra det lilla underverket.

Andrea och Dwayne kunde inte ses så ofta, men i stället ringde de varandra och skajpade.

– Jag hade tur som fick mycket support från mina föräldrar som tyckte jättebra om Dwayne och hade all förståelse för att han inte kunde lämna barn och jobb i London. Själv ansåg jag att vi förenade det bästa av två världar. Vår relation var så perfekt att till och med mina vänner blev avundsjuka. Vi slapp allt vardagsgnabb.

På det hela taget fungerade allt över förväntan och att hennes älskling hade en 
annan kvinna vid sidan om fanns inte i Andreas världsbild.

– Han till och med friade till mig.

Det är först efter att den stora bluffen uppdagades som hon förstår att han antagligen var tillsammans med sin fru de gånger hon ringde Dwayne och han inte svarade.

Även om Andrea är van vid att klara sig själv fanns det dagar då hon beklagade att Dwayne förlorade så mycket av sitt barns uppväxt. När sonen hunnit fylla två år reste Andrea till Australien där Dwayne var tillsammans med sina kompisar.

– Det var en fantastisk resa och när Dwayne friade för tredje gången tackade jag ja.

Under den knappa vecka de tillbringade tillsammans hann Andrea bli gravid på nytt och Dwayne blev eld och lågor.

– Själv tyckte jag att vi borde skynda långsamt, men hormonerna rusade, säger hon och ler snett.

Pendlandet mellan London och Sverige fortsatte under hela graviditeten, men inte heller denna gång var Dwayne med när barnet skulle födas. Först sex veckor efter att andra sonen fötts dök han upp.

– Hans förklaring var att han hade hamnat i ett barslagsmål och väntade på rättegång och därför inte kunde lämna landet…

Avslöjade bluffen

I efterhand har hon fått reda på den verkliga anledningen till varför den nyblivna pappan inte kunde komma: han var nämligen på semester med sin flickvän.

– Han hade träffat en ny tjej, och jag antar att han så småningom skilde sig från frun.

Och det var just denna tjej som avslöjade Dwaynes gigantiska bluff och alla lögner han spritt omkring sig.

– En dag fick jag ett mejl från en tjej som hette Gemma som presenterade sig som Dwaynes flickvän. Jag blev helt chockad och kunde först inte tro att det var sant, säger 
Andrea.

Men i takt med att mejlkonversationen fortskred utkristalliserades snart hur djupt sveket faktiskt var. Hon kontaktade Dwayne för att konfrontera honom med uppgifterna från Gemma.

– När jag till slut nådde honom var han jätteledsen för vad han hade utsatt mig för och kunde inte förstå att han faktiskt hade betett sig så illa.

Samtidigt som Andrea är arg och besviken på Dwaynes lögner kan hon förstå att han inte sa som det var.

– Hade han berättat för mig om den andra kvinnan hade jag blivit ledsen. Han ville inte såra någon, men det ursäktar såklart inte hans beteende.

I stället för att ställa honom mot väggen valde hon att försöka förklara hans beteende och svek: ”Såklart kunde han inte lämna sin son och flytta till Sverige… Och naturligtvis var det svårt för honom att lämna jobbet också.”

– Mitt förnekande hjälpte till att cementera lögnerna.

En hämndbok

Uppkrupen i fåtöljen, med hunden Cookie lojt tillbakalutad i soffan berättar hon om boken som varit en hjälp för att försonas med sveket: Too good to be true – or how I met your father.

Hon hymlar inte med att det är en hämndbok.

– Jag har förlikat mig med hans dubbelliv men jag kan inte förlåta att han inte uppträdde mer vuxet när väl bomben briserade. 
I stället för att uppträda vuxet och reda ut allt som hänt flydde han konversationen innan vi båda var nöjda. Hade han pratat och inte bara tystat ner mig när jag konfronterade honom så kanske jag inte hade skrivit boken. Men nu vill jag berätta för alla hur det verkligen var.

Barnen som var 12 respektive 15 när sanningen uppdagades reagerade helt olika.

– Femtonåringen tyckte inte det var så konstigt att hans pappa ”som var så snygg” hade fler kvinnor, vilket gjorde att jag kände mig både dumpad och ful.

Tolvåringens omedelbara reaktion var att slå till sin pappa.

– Jag var noga med att förklara för dem att det deras pappa hade gjort var fel, men att jag fortfarande älskade honom.

Sju månader efter att dubbellivet avslöjats åkte hon och sönerna över till London för att träffa Dwayne.

– Han tyckte att vi skulle sluta tjata om det som varit och konstatera att förhållandet var över. Men det räckte inte för mig.

Orkar inte vara arg

Andrea understryker att det inte råder någon osämja mellan barnen och deras pappa. 
Deras kärlek har varit av godo eftersom den resulterat i det bästa hon har i livet – de två sönerna, i dag snart 15 och 18 år gamla.

– Om vi inte hade träffats hade jag inte haft mina underbara söner. Även om min hjärna säger att han betett sig oförlåtligt talar mitt hjärta ett annat språk och om jag träffar honom igen skulle det inte förvåna mig om min kropp sviker mig.

Men Dwayne står inte högt i kurs hos vare sig Andreas föräldrar eller hennes vänner.

– Mina vänner är främst upprörda över att hans föräldrar kunde tiga om hur det verkligen låg till.

När Andrea och barnen flög till Dwayne bodde de i hans föräldrahem.

– Hans mamma sa åt mig att jag borde skaffa en svensk pojkvän i stället. Då tyckte jag bara ”det har väl inte du med att göra” men så här i efterhand har jag förstått att hon såklart visste att sonen redan hade en fru, och så småningom en flickvän.

Vad tycker då sönerna om sin mammas bok?

– De tycker att jag kunde ha varit lite elakare. Men jag har förlikat mig med det som hände. Jag orkar inte vara arg längre.

Fotnot: Personerna i artikeln heter egentligen något annat.

Läs mer:

Sonjas far var tysk soldat

Ingrid hittade kärleken på nätet

Deras kärlek överlevde olyckan


Läs mer om:

Dela
(59)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…