Annons

Annons

Allt tar lite längre tid – men jag har visat att inget är omöjligt!

Dela
(0)

Sjukdomsförloppet som drabbade Leif Axelsson är otroligt ovanligt, knappt en på miljonen får så aggressiv blodförgiftning och få av dem som får det överlever. Men Leif tog sig ut på andra sidan och trots att han fick betala ett högt pris lever han idag nästan som vem som helst och har visat att man med viljestyrka kan övervinna de flesta svårigheter!

Annons


I Hemmets Veckotidning nr 3 berättar han om livet idag och den svåra krisen för 11 år sedan då läkarna tvingades amputera hans händer och fötter.


– När jag kom in till sjukhuset var min sänka över 600 och jag hade närmare 43 graders feber. På intensiven vid Helsingborgs lasarett hade de inte upplevt något liknande på 30 år, att någon som var så dålig klarade sig.


Leif som nyligen fyllt 58 år, utstrålar livsglädje och han har mycket att vara glad för. Varannan vecka bor de yngsta sönerna Algot och Arvid hos honom och han vill vara med sina pojkar så mycket det går.


– Först tänker man ju, hur ska jag klara mig utan händer och fötter? Men när jag fick höra att ”du ska räkna med att du aldrig kan lära dig gå”, blev jag tjurig. Så jag började gå-träna så fort det var möjligt. Efter ett halvår slängde jag kryckorna och sedan dess har jag inte behövt dem.


Att lära sig använda händerna var svårare, det tog närmare två år. Bit för bit har Leif tagit tillbaka sitt forna liv. Ett stort steg var att kunna köra bil igen och med automatlåda, rattspinnare och servostyrning tar han sig åter fram i trafiken.


Leif kommer också snart att dyka upp i tv-rutan som en av deltagarna i den nya serien Mot alla odds.


– Jag har alltid varit intresserad av djur och natur och att få vandra genom nationalparker och se vilda djur på nära håll är något av det häftigaste jag varit med om.


Under åtta veckor kommer tittarna att få följa tio svenskar med funktionsnedsättningar som ger sig ut på sitt livs resa, 150 mil från Victoriafallen i Zambia till Skelettkusten i Namibia. Tanken är att gemensamt nå målet. Alla ska med och ingen ska röstas ut.


En utmaning för Leif och de andra deltagarna!


Foto: Annie Anderberg


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…