Annons

Annons

Allt fler öppnar upp sina hem under julafton

Förra året lades en annons om "Julfirande bortskänkes" ut på Blocket och annonserna strömmade in. I år har flera familjer hakat på trenden och annonserar nu ut julfirande till såväl enskilda personer som hela familjer.

Dela
(7)

julfirande-oppna-hemmen

Fler och fler svenskar väljer att öppna upp sina hem under julen.

 

Julen är en av våra mest folkkära och familjära högtider där ofta hela släkten samlas och umgås. Men för många är det istället en påminnelse om utanförskap och ensamhet.

Sverige kan kännas kallt. Såväl väder som omvärld har under den senaste tiden blivit allt dystrare. Att då påminnas om och inte glömma bort de ljusglimtar som finns är viktigt. Att fler och fler öppnar upp sina hem för ensamma människor eller familjer under julen är en av dem.

Annons

Läs mer: Jag bävar inför julen – jag känner mig så ensam

En familj som har valt att annonsera ut sitt julfirande är familjen Borseman/Balfe i Sigtuna. Efter att ha bott och firat flera julaftnar i en trång lägenhet impulsköpte de ett gammalt renoveringsobjekt, en rosa villa, i Sigtuna. Nu vill de öppna upp sitt hem för en annan familj som ska få uppleva en riktigt idyllisk småstadsjul.

– Det finns många som – precis som vi gjorde förr – bor trångt och har svårt att få till den där riktiga julkänslan. Vi vill gärna öppna vårt julfirande för en familj som kanske vill ge barnen ett extra härligt julminne i år. Alla familjer har en massa mer eller mindre knäppa jultraditioner, och tillsammans hoppas vi kunna upptäcka nya sidor av julen, säger Evelina Borseman, mamma i familjen.

Läs mer: Maria ordnar julafton åt de ensamma

Och familjen är inte ensamma om sitt initiativ. Redan nu ligger två annonser ute för julfirande ihop och det spås läggas ut fler ju närmare vi kommer julafton. På Blocket har Aladdin en egen julbutik där annonserna samlas och du kan även välja att öppna upp ditt eget hem för andra sällskap. Om du är nyfiken på att fira jul med nya bekantskaper kan du hitta deras annonsbutik här.

 

Läs mer:

Film: Så slår du in julklapparna snabbt OCH snyggt

5 vanliga misstag som får granen att barra 

Julens mysigaste filmer – här är hela listan

 

Text: Thowe Larsson, elle.se

Foto: Shutterstock


Läs mer om:

Dela
(7)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…