Annons

Annons

Allt du behöver veta om ”Allsång på Skansen” 10 juli

I "Allsång på Skansen" hyllas operasångerskan Birgit Nilsson. Allsångsledaren Sanna Nielsen gästas av Avantgardet, Markoolio, Lilla Al-Fadji, Cornelia Beskow och Margaret.

Dela
(72)

Sanna Nielsen i Allsång på Skansen 3 juli 2018.

Sanna Nielsen i ”Allsång på Skansen”. Bild: IBL Bildbyrå

Förra veckan var det Barbro ”Lill-Babs” Svensson som hyllades från Sollidens scen på Skansen i Stockholm. Nanne Grönvall, Sarah Dawn Finer, Petra Marklund, Towa Carson, Ann-Louise Hanson och Siw Malmqvist framförde ett medley för att hylla den bortgångna artisten.

Annons

Dessutom passade några av de tidigare allsångsledarna – Lasse Berghagen, Måns Zelmerlöw, Anders Lundin och Petra Marklund – på att gästa programmet.

– Det var en jätterolig idé att föra oss samman, tycker jag. Vi har ju inte haft någon gemenskap efteråt på det sättet. Sanna har jag kontakt med och försöker peppa och sådär. Så det var jättekul att ses och det kändes väldigt bra, sa Lasse Berghagen till Aftonbladet efter programmet.

Tidigare Allsångsledarna Måns Zelmerlöw, Anders Lundin, Lasse Berghagen, Petra Marklund med Sanna Nielsen på Skansen i Stockholm i juli 2018.

Tidigare Allsångsledarna Måns Zelmerlöw, Anders Lundin, Lasse Berghagen, Petra Marklund med Sanna Nielsen. Bild: IBL Bildbyrå

Hyllar Birgit Nilsson

Den här veckan kommer operasångerskan Cornelia Beskow till Skansen för att uppmärksamma Birgit Nilsson. Operasångerskan Birgit Nilsson, som gick bort 2005, skulle ha fyllt 100 år i år.

– Jag fick den stora äran att träffa Birgit i livet. Så fort hon kom in i ett rum så tystnade alla. Man visste inte vem det var som kom in men man kände att det var en stjärna. Hon var jättefin, jättetrevlig och en stark kvinna med mycket pondus som jag såg upp till jättemycket. Det känns fint att kunna få uppmärksamma henne, säger Sanna Nielsen till Expressen.

Programmet gästas även av Avantgardet, Felipe Leiva Wengers karaktär Lilla Al-Fadji, Margaret och Markoolio. För Markoolio är det ett lite speciellt år eftersom han firar tjugo år som artist.

Marko

Marko ”Markoolio” Lehtosalo. Bild: IBL Bildbyrå

Marko ”Markoolio” Lehtosalo är dessutom aktuell som en av årets sommarpratare i ”Sommar i P1”. Inför programmet, som sänds den 12 juli, har Markoolio avslöjat att han kommer att berätta mer om sin uppväxt som kantades av både alkohol och våld.

– Det känns jävligt läskigt, för jag har liksom stängt av det som har hänt. Jag har lagt det i en liten ask på hyllan och liksom inte öppnat den asken, sa han till Aftonbladet i samband med att årets sommarpratare presenterades.

De gästar ”Allsång på Skansen” 2018:

Program 1, 26 juni

Shirley Clamp

Peter Jöback

Shirin

Jireel

Program 2, 3 juli

GES

Linda Pira

Alessia Cara

Lill-Babshyllning: Nanne Grönvall, Sarah Dawn Finer, Petra Marklund, Towa Carson, Ann-Louise Hanson och Siw Malmqvist

Program 3, 10 juli

Avantgardet

Markoolio

Lilla Al-Fadji

Cornelia Beskow

Margaret

Program 4, 17 juli

Alcazar

Uno Svenningsson

Jojje Wadenius

Program 5, 24 juli

Sannex

Amanda Ginsburg

Pernilla Wahlgren

Program 6, 31 juli

Eurovisionvinnaren Netta x

Tove Styrke

Tommy Körberg

Samir & Viktor

Blen

Emma Peters & Hanna Dorsin

Program 7, 7 augusti

Bo Kaspers Orkester är förutom gäster i programmet också årets artister i Allsångsscenen är din (sänds samma kväll kl 21.00).

Petter

Molly Sandén

Program 8, 14 augusti

Seinabo Sey

Magnus Uggla

Sven-Bertil Taube

Läs mer: 10 ögonblick vi minns från Allsång på Skansen

10 ögonblick från Allsång på Skansen som vi minns


Läs mer om:

Dela
(72)Annons


Annons

Laddar nästa sida…