Annons

Annons

Allergiexperten: Börja med pollenmedicinerna i god tid!

Dela
(0)

Pollenallergisk? Snart drar årets pollensäsong igång, och då gäller det att vara beredd! De receptfria medicinerna mot pollenallergi som finns på apoteken är bättre på att förhindra att problem uppstår än att bota dem. De ska alltså tas förebyggande!

Annons

 

– Väldigt många tar sina mediciner på fel sätt. Börja i god tid och gör inte ett uppehåll en dag mitt i säsongen bara för att du råkar må bra just den morgonen, säger Pär Gyllfors, specialist på allergisjukdomar, i Hemmets Veckotidning nr 13.

 

En till två veckor innan säsongen drar igång på allvar bör man börja medicinera. En som hittat ett bra sätt att hantera sin pollenallergi är Hanna Drakengren i Strängnäs.

 

 

Hon har varit pollenallergisk sedan hon var 5 år och fick som yngre en rad olika mediciner utskrivna. När allt fler mediciner blev receptfria kunde hon själv prova sig fram till vilken kombination som fungerade för just henne. Numera tar hon antihistamintabletter och kompletterar med kortisonbaserad nässpray samt ögondroppar med antihistamin när det är som värst.

 

– Visst måste jag fortfarande kolla pollenprognosen, men jag är glad över att jag hittat en kombination som fungerar för just mig!

 

Läs mer om pollenallergi i Hemmets Veckotidning nr 13!

 

 

 

Foto: Kurt Pettersson, Torvald Johansson


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…