Annons

Annons

Alla babynamn som tros bli populära under 2018

Blivande föräldrar hittar namninspiration på en rad olika ställen, bland annat i den egna släkten och från bloggar, tv-serier och Spotify. Här är namntrenderna som regerar under 2018!

Dela
(154)

Snart släpps topplistan för det gångna årets populäraste babynamn – men redan nu går det att sia om vilka namn som kommer att öka i popularitet under 2018. Det går nämligen trender i babynamn, precis som i allt annat, förklarar Katharina Leibring, namnforskare vid Institutet för språk och folkminnen i Uppsala.

Annons

– En trend är att man gör en twist på ett populärt namn, till exempel Elicia istället för Alicia. Många hämtar också namninspiration två generationer bakåt i släkten, berättar hon.

Gilla Hemmets på Facebook

Även populärkulturen agerar ofta inspirationskälla och vi sneglar på kändisarnas babynamn, popartister och karaktärer från filmer och tv-serier.

– När Minnah Karlsson var med i Idol 2010 kunde man se i namnstatistiken att stavningen med ”H” i slutet av namnet ökade, för att sedan snabbt minska igen, berättar Katharina Leibring.

De kungliga barnens namn har däremot inte gett något större utslag på trendbarometern.

– Namnen Oscar och Alexander var ju populära redan innan prinsarna föddes och vare sig Estelle eller Leonore tycks ha ökat i popularitet, säger hon.

Läs även: Här är namnen som låg i topp när du föddes

Här är några av namntrenderna som spås öka under 2018:

Tvåstaviga amerikanska namn

Namn som Cleo, Holly och Kira har klättrat på listan senaste åren.

Fler namn som skulle kunna bli populära: Ava, Zoe, Jayden, Levi.

Släktnamn från 20-talet

1920-talsnamn såsom Ture och Folke ökar i popularitet, då många inspireras av mor- och farföräldrar och andra släktingar ett par generationer bakåt i tiden.

Fler namn som skulle kunna bli populära: Alvar, Gunnar, Ines, Rut, Kerstin, Harald.

Namn från populärkulturen

Kändisinspirerade namn såsom Lykke, Mila och Adele blir mer och mer poppis.

Fler namn som skulle kunna bli populära: Noora och Vilde (från tv-serien Skam), Ernst (inspirerad av inredningsprofilen eller Ebba von Sydows yngste son), Ethel och Hedda (karaktär respektive skådespelerska från tv-serien Vår tid är nu), Bianca (från tv-serien Bonusfamiljen samt Ingrosso-dottern).

Namn från nordisk mytologi

Ett flertal namn som återfinns inom nordiska mytologi ligger på topplistan i dag, såsom Freja, Idun, Sigrid och Tyra.

Fler namn som skulle kunna bli populära: Thor, Edda, Oden/Odin, Vidar, Embla, Nanna.

ANNONS

Fynda i vår webbshop!


Montazami White Label, EdP 50ml
Montazami White Label EdP är en ljuvlig doft som tagits fram av de folkkära kvinnorna i Montazamifamiljen, Maria, Sara och Hanna. En feminin, lätt och blommig doft som öppnar med härliga noter av rosa grapefrukt och kvitten, för att övergå i ett sensuellt hjärta av jasmin, blå iris och hyacint. Doften landar mjukt i en bas av vit mysk, cederträ och ambra. Parfymen är uppfriskande fräsch och elegant lättburen – så som man önskar att en doft för dagtid ska vara!

Gå till shoppen

Svinhårsborstar 2st
Drömmer du om att få fason på dit torra och frissiga hår, då kommer svinhårsborsten bli din bästa vän. Att investera i en riktigt bra svinhårsborste är klokt, då dessa borstar inte bara reder ut tovor och är skonsammare mot håret än vanliga borstar. De hjälper även hårbotten med blodcirkulation, syresättning och fördelar de naturliga fetterna jämt över hela hårets längd, vilket resulterar i ett mjukt och glansigare hår som växer bättre. Dessa två borstar passar lika bra till kort och tunt hår som till långt och tjockt hår, då de är förstärkta med nylonborst tillsammans med svinhåret. Och den lilla borsten är perfekt att slänga med i handväskan eller på resan!

Gå till shoppen

Artikeln publicerades först på Femina och är skriven av Malin Karlberg

Läs mer:

Här är namnen som låg i topp när du föddes


Läs mer om:

Dela
(154)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…