Annons

Annons

Alla älskar rulltårta!

Dela
(17)

Chokladrulltårta

Om det kniper går det bra med frysta, tinade bär också. Låt dem i så fall rinna av ordentligt!

Chokladrulle med bär

ca 10 skivor

3 ägg

1½ dl strösocker

2 msk mjölk

1¾ dl vetemjöl

2 msk kakao

1 tsk bakpulver

Annons

25 g mandelspån

Fyllning

1 dl röd sylt

2½ dl vispgrädde

200 g valfria färska bär

Ugn 250°

 

Gör så här

1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt mjölken. Sikta samman mjöl, kakao och bakpulver. Rör ner det i smeten.

2. Bred ut smeten i en långpanna, 30×40 cm, klädd med bakpapper. Strö på mandelspån. Grädda i nedre delen av ugnen ca 5 min.

3. Strö lite socker över kakan och vänd upp den på ett nytt bakpapper. Ta bort papperet som rulltårtan har gräddats på. Låt svalna med långpannan som lock.

4. Fyllning: Bred sylt på kakan. Vispa grädden och bred på det mesta av den. Strö över bär och klicka på resten av grädden. Rulla ihop rulltårtan.

Av Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman



 

Läs mer om:

Dela
(17)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…