Annons

Annons

Alicia Vikander om middagen med kungligheterna: ”Ingen annan som började”

I kvällens Skavlan berättar Alicia Vikander om hur det var att träffa de brittiska kungligheterna.

Dela
(53)

Alicia Vikander var inbjuden på brittiska ambassadens middag med Will och Kate som hölls i Stockholm tidigare i veckan. Fredrik Skavlan undrade om man som gäst på en sådan middag får en breif om hur man tilltalar brittiska kungligheter.

Annons

– Ja, jag har ju sett ”The Crown”! Det var faktiskt det första jag och min vän började prata med William om. Han är tydligen ett ”Game of Thrones”-fan fick jag veta.

Under middagen, då alla gäster gått in och satt sig vid borden först visste hon inte riktigt hur hon skulle göra.

– Jag satt liksom och kikade, jag gissar att man väntar, jag var väldigt hungrig. Men normalt sett, om man är över 10 personer vid ett bord har man tillåtelse att börja vid ett bord. Men det var ingen annan som började så jag höll tillbaka. Jag visste inte ens om jag fick – jag tog inte ens en klunk vatten för jag tänkte: nej, jag bara väntar nu.

Läs även: Så klarar du olika middagsbjudningar – 7 etikettregler att ha koll på

Hos Skavlan får vi även se filmregissören Ruben Östlund. Han berättar hur det egentligen var när tysk press kopplade ihop honom med Angelina Jolie, som hennes nya pojkvän, efter att de tagit i hand med varandra på röda mattan.

– Jag får reda på det genom att min fru säger det till mig på telefon. Min fru var så cool, hon hade sagt (till tyska journalister, reds anm) att ”får Ruben Angelina att le då är jag bara glad för det”. Då tänker jag ut att mitt svar ska bli, när pressen ringer: ”Nä, jag och Angelina är bara vänner”.

Provade att äta myror

Ytterligare en av gästerna är danske stjärnkocken René Redzepi, känd från Köpenhamnsrestaurangen Noma, som bjuder programmets gäster på pissmyror och pesto som han gjort på pissmyror. Inga konstigheter för Alicia som konstaterar:

– När jag var liten gick jag i skogen och åt myror.

Både Alicia Vikander och Ruben Östlund testar att äta myror och myrpesto. Bild: SVT

Av deras miner att döma var det ingen smakhöjdare.

Övriga gäster i kvällens Skavlan är svenska regissören Lisa Langseth, skådespelerskan Ingebjørg Bratland och Bo Kaspers Orkester.

Se Skavlan i kväll kl 21.00 på SVT 1 och på SVTPlay. 

Artikeln publicerades först på Femina och är skriven av Ida Gustafsson

Läs mer:

Här får Estelle och Oscar träffa William och Kate


Läs mer om:

Dela
(53)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…