Annons

Annons

Älgbonden Daniel: Jag blev kär vid första ögonkastet!

Älgbonden Daniel i Bjurholm hoppas hitta kärleken i årets omgång av Bonde söker fru. Han är en händig trebarnspappa som hellre tar skotern till skogen än hänger på krogen. Och han känner sig själv... – Jag har varit med om att bli kär vid första ögonkastet!

Dela
(0)

4
Visa bildspel

/
Älgbonden Daniel
Älgbonden Daniel
Älgbonden Daniel
Älgbonden Daniel
...
Visa mer

 

I våras när säsongens åtta bönder presenterades blev Daniel Johansson snabbt populär. Den tryggt manlige norrlänningen fick smeknamnet Snyggbonden och sociala medier fylldes med längtansfyllda kommentarer där han beskrevs som grym och mysig. Plötsligt verkade många drömma om en framtid i Västerbotten, i Sveriges minsta kommun.

Annons

När Hemmets Veckotidning kommer på besök står Daniel, 39, i köket och steker köttbullar till familjen, med barnen glatt stojande i bakgrunden. Liam, 5, visar hur han kan göra volter ovanför soffan. Nathalie, 4, vill ha hjälp med en tröja. Katten Bruno kommer fram och hälsar.

—Han brukar följa mig till bussen, berättar storebror Kevin, 10 år fyllda.

Köttbullar med makaroner fyller snart magarna och sedan väntar en sväng till älgfarmen som ligger på andra sidan vägen. Det är alltid kul att hälsa på älgarna, och där finns dessutom farmor Ulla och farfar Christer som startade Älgens hus där Daniel nu jobbat i 20 år.

Daniel ser ut att ha ett härligt liv, men så var det då det här med kärleken.

Det var tre kompisar som anmälde Daniel till Bonde söker fru, helt oberoende av varandra.

—Jag tror de såg det som en kul grej och kanske ville de retas lite. Men det är nog både seriöst och på skoj.

När Daniel tänkt över saken tackade han ja.

—Dels för att det kändes roligt att delta oberoende av utgången, dels för att det är seriöst, det kan ju resultera i att man träffar någon.

Av de åtta bönderna fick fyra delta i tv-programmet. Vilka som väljs baseras på brevskörden från intresserade kvinnor.

Först när breven överlämnades fick Daniel veta att han tillhörde en av de fyra utvalda.

—Det var så klart spännande att få breven. Då blev det verkligt och jag fick ansikten på tjejerna.

I breven berättade kvinnorna om sig själva.

—Att läsa igenom dem var pirrigt och nervöst. Det är ändå bara några rader och inte helt lätt att få en bild av hela personen.

Men roligt var det, och annorlunda. Tänk att få en hel bunt med kärleksbrev på en gång.

—Visst var det speciellt att sitta med den där brevhögen. Sen var det ganska kort tid för att välja ut tio av dem, att fundera över hur de är och hur jag känner.

Många har frågat Daniel hur hans drömkvinna ser ut, men han har inget enkelt svar. Det handlar om helheten.

 

Läs mer: 6 kärlekspar vi minns

 

—Utseendet är förstås också viktigt, men det går inte att säga hur hon ska vara. Även om man är helt olika kan man bli förälskad. Jag attraheras av olika saker, det kan vara hur hon skrattar och hur hon ser ut när hon är arg, eller hur hon rör sig.

När Daniel ska beskriva sig själv suckar han djupt och konstaterar att det är svårast att besvara, men gör sedan ett försök.

—Jag tror att jag är ganska lättsam, jag är inte så känslig och blir jag arg går det snabbt över. Jag är aldrig långsint. Det är viktigt för mig att vara öppen, ärlig och rak, om något är fel ska man säga det.

Daniel är också mycket händig, och kan lite om det mesta. Han kan fixa käk till 20 personer i skogen och arbetar ibland i älgfarmens restaurang.

—Inte är jag någon storfräsare i köket, men allsidig och praktisk.

Har två SM-medaljer

På fritiden gillar Daniel att åka ut med skotern, jaga, fiska och träna. Dessutom har han följt i pappa Christers fotspår, eller snarare skidspår. Christer var under många år med i landslaget i längdskidåkning och Daniel har också haft landslagsuppdrag. Han har åkt ett antal världscuper och tagit två medaljer i SM i sprint, ett silver och ett brons.

—Jag har inte mycket tid för jakt numera, men träningen försöker jag prioritera. Det är den bästa avkopplingen och viktig för välmåendet, både fysiskt och psykiskt. Kanske är jag också lite fåfäng.

Han ger aldrig upp, men har insett att det är en egenskap på gott och ont.

Förutom arbetet på älgfarmen driver Daniel en skidanläggning tillsammans med en kompis.

—Slalombacken är viktig för Bjurholms kommun, allt som finns här måste vi vara rädda om. Backen är välskött och det känns riktigt roligt att få ta hand om den.

Han brinner för sina uppdrag, men inser att han tagit på sig väldigt mycket och låter jobbet ta en alltför stor del av livet.

 

Läs mer: Vågar jag satsa på kärleken?

 

—Jag kan jobba ett dygn utan att sova, och kan glömma bort att äta.

Älgarna måste också tas om hand varje dag hela året. En stor del av verksamheten består dessutom av olika arrangemang för större eller mindre grupper.

—Även om man försöker prioritera måste ändå det som ska göras bli gjort. Men jag försöker bli bättre på att ta hjälp och leja bort olika arbetsuppgifter.

Kan tänka sig fler barn

Varannan vecka kommer jobbet ändå i andra hand. Daniels tre barn bor växelvis hos honom och sin mamma. Han är inte främmande för att de kan få fler syskon i framtiden.

—Tre är ganska mycket, men vill den jag träffar ha barn vill jag ge henne det. Barn är något speciellt, det är en alldeles för stor grej i livet att inte få barn. Jag skulle aldrig kunna ta ifrån henne att bli mamma om hon vill det.

Daniel ser sig själv som oromantisk, han strör inte komplimanger omkring sig, och det är inte särskilt troligt att han kommer med blommor eller choklad. Han delar hellre upplevelsen av att ta hand om en älgkalv, eller en skoterutflykt en gnistrande vinterdag med maten lagad över öppen eld.

Vad tycker han då om sina smeknamn, älgbonden och snyggbonden?

—Älgbonden är korrekt, och snygg kan jag väl stå ut med att kallas, det har jag inget emot, säger han leende.

När inspelningen startade hoppades Daniel möta kärleken. Han ville bli förälskad, få uppleva den härliga känslan av att vara nykär. Men han försökte samtidigt ta det med en nypa salt.

—Jag ville inte ta det alltför allvarligt och bli besviken. Det är roligt att vara med, en kul grej man aldrig kan ångra hur det än går!

Den som följt programmet har sett Daniel träffa alla tjejer på en speeddejt på slottet. Det har då passerat två veckor sedan Daniel fick breven, och de har bara sett varandra på håll. Nu får de fem minuter med varandra.

 

Läs mer: Tack vare Stellan vågar Lotta tro på kärleken igen

 

—Det var ganska spännande! Alla var väldigt nervösa, jag också, men jag hade tio speeddejter på rad så det gick över efter den första.

Det flöt på fantastiskt med dem alla, konstaterar Daniel.

—Tjejerna gjorde det jättebra! Jag vet att de är där för att de har en känsla för vem jag är, och första intrycket jag får är där och då. Det måste vara mer nervöst för dem.

Lite nervöst är det också att se sig själv på tv, tycker Daniel. Barnen verkar däremot inte fundera mycket på saken. Visst kan det vara kul att se pappa på tv, men roligare är det att få åka fyrhjuling och att det snart är dags att plocka fram skotern!

Hur var det då att ha flera intresserade kvinnor på gården? Ja, det får vi vänta på att se i kommande avsnitt, Daniel säger inget. Men för Linda Lindorff har han avslöjat att han tror på kärlek vid första ögonkastet.

—Jag har varit med om det tidigare så jag vet att det kan hända! säger han.

Vi följer spänt utvecklingen för att se om älgbonden hittar kärleken i tv.

 

Läs mer

Maria fann kärleken bland tempelruinerna

Deras kärlek vann över drogerna

Hon gick ner 73 kilo och hittade kärleken

 

Av Karin Engman

Foto: Karin Engman, TV4


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…