Annons

Annons

Alexander Kronlund tar plats i Idoljuryn

Låtskrivaren har jobbat med bland annat Britney Spears och Backstreet Boys.

Dela
(78)

Alexander Kronlund är något av en doldis för de flesta svenskar. Men i musikvärlden är han ett av de stora namnen som har jobbat med världsartister som Britney Spears, Ariana Grande, Robyn, NSYNC och Justin Timberlake.

Annons

Alexander Kronlund fick frågan om att bli en av jurymedlemmarna i Idol redan premiäråret 2004, men tackade nej.

– Då skulle jag precis flytta till Los Angeles, plus att jag var livrädd för att vara i tv, säger han i Nyhetsmorgon.

Foto: Peter Knutson/TV4

Alexander Kronlund har sedan dess bott och verkat i Los Angeles, där han skrivit och producerat låtar för bland annat Backstreet Boys och Cindy Lauper och haft ett nära samarbete med den svenska stjärnproducenten Max Martin. Men nu har han hemlängtan, avslöjar han i Nyhetsmorgon, och därför tackade han ja när frågan om att ta plats i Idoljuryn kom för andra gången.

– Det känns skitstort och omtumlande, säger Alexander Kronlund i Nyhetsmorgon.

Pluggar in Idol

I programmet säger han också att han inte har följt svenska Idol särskilt väl under tidigare säsonger.

– Jag ska erkänna att jag inte har sett så mycket, jag pluggar på nu. För varje klipp jag ser blir jag mer och mer exalterad och sugen på det här.

I ett pressmeddelande från TV4 erkänner han att han är rätt nervig inför att ta plats framför kameran.

– Jag är van att sitta i en mörk studio och det känns därför läskigt att kliva ut i någon form av rampljus. Jag kommer nog till en början vara ungefär lika nervös som de modiga sökande ungdomarna som ställer sig framför oss.

Har jobbat med de största

TV4 är också nöjda över värvningen.

– Alexander är ju ett låtskrivargeni som jobbar med de allra största musikartisterna och kommer såklart med en stor kunskap om vad som krävs för att vara en framgångsrik artist i dag. Vi är otroligt privilegierade och stolta över att ha med Alexander i Idol 2017, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent för TV4 i pressmeddelandet.

Anders Bagge kommer tillbaka till juryn. Här med tidigare jurymedlemmarna Laila Bagge och Alexander Bard. Foto: Karin Törnblom/IBL Bildbyrå

Alexander Kronlund föddes 1971 i Bredäng i Stockholm. Musiken från uppväxten har han med sig nu när han ska hitta nästa stora svenska artist.

– Jag vill ha något skevt och lite provokativt. Mina idoler när jag växte upp var David Bowie, Prince, Leonard Cohen och George Michael. Eller Thåström, vi hittar kanske en ny Thåström, säger han i Nyhetsmorgon.

Nikki Amini fortsätter i Idoljuryn också den kommande säsongen. Här tillsammans med tidigare jurymedlemmarnas Quincy Jones III och Fredrik Kempe. Foto: Ola Axman/IBL Bildbyrå

Idols auditionturné drar i gång på lördag 11 mars i Eriksbergshallen i Göteborg. Sedan tidigare är det klart att Anders Bagge kommer tillbaka till Idoljuryn efter ett års uppehåll. Nikki Amini gör ytterligare en säsong i Idol.

 

Läs mer: Därför gör Anders Bagge comeback i Idol

anders-bagge-idol


Läs mer om:

Dela
(78)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…