Annons

Annons

Åldersdiskriminering: Vem passar in de sista åren på jobbet?

Många pratar om hur bra det är att jobba efter 
pensionen. Men det är inte alltid så enkelt. Vad händer med den som utsätts för åldersdiskriminering, som 
ersätts av yngre förmågor eller som har en kropp som inte orkar jobba fram till 65?

Dela
(1)

aldersdiskriminering

I värsta fall blir de sista åren i arbetslivet en tråkig och meningslös transportsträcka fram till pensionen.

Det blir allt vanligare att fortsätta jobba trots att man har fyllt pensionär. Många känner sig så pigga, friska och engagerade att de vill fortsätta vara en del av arbetslivet.
Roliga och intressanta arbetsuppgifter, det sociala utbytet med kollegor och andra kontakter, känslan av att göra nytta och vara behövd betyder mycket. Att fortsätta arbeta kan sätta guldkant på tillvaron – och ge ett välkommet ekonomiskt tillskott.

Annons

Att många äldre vill jobba vidare ses ofta som en vinst för den enskilde, för arbetsgivaren och för samhället. Politiker har pratat om att pensionsåldern behöver höjas.

Men det är inte alla 60-plussare som känner igen sig i den här positiva bilden. Det finns de som upplever att arbetsgivaren 
hellre vill bli av med dem än att de ska jobba kvar. De erbjuds avgångsvederlag för att sluta i förtid vid nerdragningar, de blir bortglömda när nya tjänster ska tillsättas, de får tråkigare arbetsuppgifter och de får ingen vidareutbildning. Arbetsgivaren har en negativ attityd till äldre och är ointresserad av att utnyttja äldres kunskap och erfarenhet. Ska det anställas rekryterar arbetsgivaren hellre yngre medarbetare.

Svårt att hänga med

Det kan också vara så att man själv som 60-plussare inte har orken att ge allt på jobbet längre, till exempel på grund av förslitningsskador, och skulle må bättre av att 
jobba mindre men inte sluta helt. Eller att man tycker att det är svårt att hänga med 
i den allt snabbare utvecklingen med ständigt nya dataprogram och digitalisering. Man har blivit omsprungen av yngre kollegor och vet inte riktigt hur det gick till och arbetsgivaren har inte gjort något för att stötta.
I värsta fall blir de sista åren i arbetslivet en tråkig och meningslös transportsträcka fram till pensionen. Blir man arbetslös på äldre dar är det ofta svårt att få ett nytt jobb. Ord som åldersdiskriminering, åldersfascism och åldersmobbning används av de som känner sig drabbade.

Text: Anette Bülow  Foto: Shutterstock

Läs mer:

En läsare berättar: Jag blev åldersmobbad på jobbet

Lillemor orkade knappt gå till jobbet under det sista året innan pensionen. Bilden är arrangerad.


Läs mer om:

Dela
(1)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…