Annons

Annons

Ädelostfylld fläskfilé med sherrysås

Superb bjudmat! Fyll fläskfilén med ädelost och aprikoser så blir den extra saftig. Ugnsrostad potatis och sherrysås är gott till.

Dela
(0)

Ädelostfylld fläskfilé med sherrysås

4 port

1 fläskfilé, ca 500 g
smör till stekning
8 torkade aprikoser
75 g ädelost
Ugnsrostad potatis
800 g potatis (smått och gott)
2 msk olja
30 g mâchesallad
Sherrysås
1 dl sherry
1 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1 tärning köttbuljong
2 dl crème fraiche
1 msk smör
Ugn 200°

Annons

 

Gör så här

1. Ugnsrostad potatis: Dela och lägg potatisen i en långpanna. Droppa över olja, strö över salt och peppar efter smak. Stek i ca 40 min. Blanda de varma potatisarna med mâchesallad.

2. Putsa fläskfilén. Skär bort ev senor. Bryn filén runt om i smör, salta och peppra.

3. Snitta filén längs med så det blir en skåra. Hacka aprikoserna. Fyll skåran med aprikoser och ädelost. Bind ihop filén med steksnöre.

4. Lägg filén i en ugnsform. Stek mitt i ugnen ca 20 min till 70° innertemperatur. Låt köttet vila 10 min innan det skärs upp i ca 3 cm tjocka skivor.

5. Sherrysås: Koka ihop sherry, vatten och buljongtärningar tills knappt hälften återstår. Tillsätt crème fraiche. Värm upp och tillsätt smöret.

6. Servera fläskfilén med potatisen, såsen samt gröna sojabönor och sallad.

 

Läs mer:

Fläskfilégryta med mango

Fläskfilégratäng med svamp

Fläskfilé på italienska

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…