Annons

Annons

9 tv-program du inte får missa!

Dela
(0)

Helgens bästa tv-programHelgernas tv-tablåer är som vanligt späckade av härliga smällkarameller. Här tipsar vi om guldkornen!

 

1. Jul på Downton Abbey

Äntligen är vi tillbaka på Downton Abbey! Efter ett långt uppehåll är julspecialen extra efterlängtad. Julhelgen är kommen – men kommer julfriden att lägga sig över slottet? Och vilka frågor kommer vi att få svar på? Mördade Anna verkligen själv Mr Green som våldtog henne? Kommer Tom att resa till Boston efter jul? Och är det inte dags för Carson and Mrs Hughes att våga visa lite känslor för varandra? En sak är i alla fall säker, det blir en sjätte säsong av Downton Abbey – troligen en sjunde också!
SVT1 lör 27 dec kl 21.

Annons

 

2. Henrik tänder ljuset

I år är det Henrik Dorsin, bl a känd från Solsidan, som är julvärd i SVT. Henrik tänder juleljuset, välkomnar Kalle Anka och håller tv-tittarna sällskap under kvällen.
SVT1 kl 15.
I TV4 är Anna Brolin julvärd och guidar tittarna under eftermiddagen och kvällen.
TV4 julafton.

 

 

3. Skifs x 2

Vilken fest för alla som älskar Björn Skifs musik! SVT sänder en Skifs-special i två delar där Björn blickar tillbaka och berättar minnen från sina senaste shower och turnéer, varvat med musik och humor.
TV4 annandag jul kl 20, sön 28 dec TV4 kl 20.

 

 

4. Stjärnor på slottet

I nionde säsongen av Stjärnorna på slottet är det Rikard Wolff, Helena Bergström, Harriet Andersson, Özz Nûjen och Örjan Ramberg som ska umgås och leva tillsammans under en vecka på det skånska slottet Bjärsjölagård.
SVT1 lör 27 dec kl 20.

 

 

5. Allt ljus på Astrid

Astrid Lindgrens berättelser och sagor fängslade en hel värld. Under helgerna visas Kristina Lindströms dokumentär Astrid i tre delar med aldrig tidigare publicerat material ur dagböcker, brevväxlingar och filmer.
SVT1 juldagen, sön 28 dec och nyårsdagen kl 20.

 

 

6. Brittisk humor

För första gången på 34 år samlades de fem återstående medlemmarna ur humorgruppen Monty Python i somras. Nu sänds klipp från föreställningen med klassiska sketcher, överraskningar och mycket tramsigheter.
Sjuan julafton kl 19.

 

 

7. 10-årsminnet av tsunamin

Det är tio år sedan hundratusentals människor miste livet i tsunamin som följde jordbävningen i Indiska oceanen 2004. SVT sänder tre minnesprogram.
I Min sanning berättar Malin Sävstam Ahlstrand, som förlorade sin man och sina två yngsta barn, hur hon återfann lusten till livet.
SVT2 tis 23 dec kl 20.
Khao Lak är en personlig betraktelse av SVT:s Jens Lind som själv undkom tsunamin med en hårsmån.
SVT2 annandag jul kl 21.
Överlevarna – det tionde året är en dokumentär i två delar av Folke Rydén om 19 svenskar som firade jul tillsammans på en paradisstrand. Efter tsunamin var bara fem av dem kvar i livet.
SVT1 mån 5 jan och ons 7 jan kl 21.

 

 

8. Karameller med Agneta

Traditionsenligt bjuder Agneta Sjödin in ett gäng programledarprofiler, och förutom årets mest minnesvärda stunder bjuder hon på bloopers, fnissanfall, missförstånd, snubblingar och bortklippta guldkorn.
TV4 nyårsdagen kl 20.

Eftersom Agnetas program jubilerar i år sänds också 20 år med nyårskarameller i TV4 fre 9 jan kl 20.

 

 

9. Jonas succé

Jonas Gardells succéföreställning Mitt enda liv är en personlig och storstilad hyllning till livet.
SVT2 tis 6 jan kl 21.

 

Vill du ha ännu fler tv-tips inför helgerna? Klicka här!
AV MAUD HOLMBERG KLYFT
FOTO: Janne Danielsson/SVT, Mattias Ankrah/SVT, SVT1, Shutterstock

Läs mer: Henrik Dorsin var för blyg för att bli kär 

Läs mer: Helena Bergström har ingen åldersnoja 

Läs mer: Jonas Gardell hyllar livet


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…