Annons

Annons

9 produkter för ett tjockare hår!

Extensions, produkter eller implantat – vår moderedaktör Anna-Karin Amilon har provat det mesta. Här delar hon med sig av sina allra bästa tips för att öka hårets volym och spänst!

Dela
(20)

1. Lyft från rötterna

Jag har testat många hårprodukter på temat root lift genom åren och denna är helt klart den bästa jag provat! Spraya mot rötterna i fuktigt hår, föna och styla som vanligt. Håret blir fylligt utan att bli strävt och sprayen är dryg. Rootlifter Full Root Lifting Hairspray, 219:–/163 ml, Living Proof.

Annons

 

 

 

 

2. Fixera med finess

Styliste_Ultime_Biotin_Volume_HairNY_Spray_jpgDet finns många volymsprayer att välja bland på marknaden och flera av de bästa jag har provat är ganska dyra. Modellen Claudia Schiffer har hjälpt till att ta fram den här serien, och oavsett om det är hennes förtjänst eller inte så är detta en bra och prisvärd volymspray. Hårspray Styliste Ultîme Volume, 79:–/300 ml, Schwarzkopf.

 

 

 

 

3. Tvätta rätt

Vill du bygga volym i håret från grunden börjar det med vilket schampo och balsam du använder. Vilket som är bäst för just ditt hår kan bero mycket på hur mycket kalk det finns i vattnet. Jag bor på ett kalkrikt ställe och för mig fungerar John Friedas produkter väldigt bra och ligger dessutom på en bra prisnivå. Balsam Luxurious Volume Touchably Full Conditioner, 99:–/250 ml, John Frieda.

 

 

 

 

4. Vård & volym i ett

Kevin Murphys Body Mass använder jag i perioder. Den är väldigt bra för att den adderar omedelbar volym samtidigt som den förhindrar tillfälligt håravfall. Spraya produkten mot rötterna i fuktigt hår och styla sedan som vanligt. Det blir en märkbar både volym- och glansskillnad. Nackdelen är det lite dyra priset. Body Mass Leave-in Plumping Treatment for Thinning Hair, 295:–/100 ml, Kevin Murphy.

 

 

 

 

5. Mousse-magi

tecniart_Full_Volume_EXTRA_250NY_(1)_jpgJag har använt mousse i mitt hår sedan början av 90-talet och har därför hunnit testa och avverka det mesta i den vägen. Mousse sätter man i fuktigt hår och bäst resultat och mest volym blir det om du fönar håret. L’Oréal Professionels Full Volume Extra ger både stadga och volym utan att vare sig kleta eller göra håret stelt, 165:–/250 ml, L’Oréal Professionel Paris.

 

 

 

 

6. Torrschampo & volympuder

proffs_dryschampooNYOm ditt hår känns platt och hängigt, oavsett om det är nytvättat eller ej, kan du snabbt och lätt addera extra stadga och volym med hjälp av ett torrschampo eller ett volympuder. Använd sparsamt; de är dryga och sätter du i för mycket kan håret upplevas lite strävt så testa dig fram. Proffs är mina favoriter då produkterna är både dryga, effektiva och prisvärda. Stylingpuder Volume Powder, 59:–/150 ml, Proffs.

 

 

 

 

7. Fasta extensions

Det finns i dag ett flertal alternativ för dig som av naturen inte är född med tjockt och fylligt hår. Extensions är ett av dem. Många frisörsalonger är i dag väldigt kunniga inom området och kan hjälpa dig att addera såväl längd som ökad volym med hjälp av löshår som lödas fast slinga för slinga på ditt eget hår. Resultatet blir ofta väldigt fint och naturligt. Det tar dock några timmar i frisörstolen och kostar mellan 4000 och uppemot 15000 kronor. Ditt eget hår växer naturligtvis som vanligt och löshåret kommer att behöva bytas ut efter några månader.

 

 

8. Clip-on-extensions

Ett mindre kostsamt och betydligt enklare alternativ än fasta extensions, framför allt om du brukar sätta upp ditt hår, kan vara att testa clip-on-extensions. Till exempel har Kicks några olika alternativ, både av äkta hår och syntethår. Är du lite sykunnig och någorlunda fingerfärdig kan du köpa äkta löshår på träns, klippa ner det till önskad bredd (som passar för ditt bakhuvud) och själv sy ihop flera lager under/ovanpå varandra till ett ”nackhår” i önskad tjocklek. Du fäster det i nacken med hjälp av små clips som sys fast på tränsens baksida. Clips och äkta hår på träns kan köpas exempelvis på www.rapunzelofsweden.se, www.hairclips.se och www.happyhair.se.

 

9. Implantat av syntethår

För dig som har verkliga problem med glest hår över hela huvudet eller kala fläckar finns en ny metod med implantat av syntethår. Metoden är inte alls lika komplicerad som en vanlig hårtransplantation; implantaten utförs under lätt lokabedövning och ingen narkos eller sjukskrivning krävs. Biofibre-implantat kostar mellan ca 28 och 37 kronor per hårstrå. Resultatet är bestående, men beroende på hur just du och ditt hår ser ut kan uppemot tusen hårstrån och däröver komma att behövas. I Sverige kan implantaten göras på www.laclinique.se men man kan även vända sig utomlands; läs t ex på www.praguemakeover.com.

 

Läs mer:

Ät dig friskare – expertens 12 bästa tips

8 tips som kan skydda dig mot cancer

Tar vi vitaminer i onödan

 

Av Anna-Karin Amilon


Läs mer om:

Dela
(20)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…