Annons

Annons

9 helt briljanta sätt att använda gamla tepåsar

Släng inte tepåsen nästa gång du har gjort dig en värmande kopp! Här är nio sätt du får användning av den igen.

Dela
(209)

Tepåsar är praktiska och enkla att hantera när vi snabbt och enkelt vill göra oss en rykande het kopp te. Men släng inte bort tepåsen nästa gång – här tipsar vi dig om tio smarta saker du kan göra med de använda påsarna.

Annons

9 saker du kan göra med gamla tepåsar

1. Använd som växtnäring

Te innehåller garvsyra som dina rosor ÄLSKAR! Strössla lite gamla teblad runt buskarna nästa gång det är dags att vattna och se hur dina buskar växer så det knakar.

2. Avfetta disken

Är disken täckt i fett och smuts? Släng i ett par gamla tepåsar i diskhon och låt dra i ungefär fem minuter. Teet gör att fettet bryts ned och gör det lite enklare att diska. Var dock försiktig med detta knep och använd det inte på ditt finporslin!

Gilla Hemmets på Facebook

Läs också: 5 busenkla tips för att frosta av frysen snabbt

3. Få gnistrande rena speglar

Gillar du svart te? Grattis, då har du världens bästa spegelputsmedel nära till hands! När du är färdig med ditt te gnuggar du helt enkelt påsen försiktigt mot spegeln och eftertorkar med en torr trasa. Du kommer att häpna över resultatet!

Läs också: Gör eget rengöringsmedel till ugnsluckan

4. Lindra solsveda

Ouch, har du råkat bränna dig i solen? Lindra smärtan genom att lägga en använd tepåse där det svider som värst, det lindrar svedan.

5. Bli av med dålig lukt i skorna

Luktar skorna illa? Placera en te-påse i vardera sko och lämna över natten så ska du se att det blir väsentligt bättre! Du kan använda en ny tepåse, eller en använd – bara den har torkat ordentligt så du slipper fula tefläckar i dina skor.

Läs också: Illaluktande skor? Här är 4 enkla knep som tar bort odören

6. Bli av med dålig lukt på händerna

Matlagning är fantastiskt kul men ibland luktar händerna förfärligt efter arbetet i köket. Gnugga en tepåse mellan händerna, precis som du skulle göra med en tvål, under rinnande vatten. Dålig lukt från lök och andra råvaror försvinner på nolltid!

7. Gör så att krukväxterna växer så det knakar

Placera en tepåse mellan lekakulorna och innerkrukan. Tepåsen avger näringsämnen och hjälper jorden att hålla sig fuktig längre.

Läs också: 11 vanliga krukväxter – och hur du sköter dem

8. Håller askan från öppna spisen i styr

Klipp upp en tepåse och strössla de blöta tebladen i öppna spisen nästa gång du gör rent där. De små tebladen kommer förhindra att damm flyger upp när du eldar.

9. Skäm bort dina ormbunkar

Dessa trendiga växter ÄLSKAR garvsyra! Massera in gamla teblad från tepåsen i jorden runt växten och du kommer snart se skillnaden!

Källa: Housebeautiful

Bonus-tips! Så skrämmer du bort spindlarna för alltid – med en tepåse


Läs mer om:

Dela
(209)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…