Annons

Annons

6 städknep du fixar på 5 minuter

Vi har alla varit där. Man sitter i soffan efter en lång dag och orkar bara inte ta itu med projekt som att städa, men det dåliga samvetet gnager för vi vet ju att vi kanske borde göra i alla fall något… Här är tipsen som snabbt skapar en nystädad känsla.

Dela
(59)

stadtips

Vi har goda nyheter till dig! Det finns faktiskt många saker du kan göra för att snabbt få en fräschare känsla hemma, utan någon stor insats alls. Här är 8 tips på saker du kan göra på under 5 minuter.

Annons

1. Släng högen med sådant du ändå aldrig kommer läsa

IKEA-kataloger, gamla magasin och reklamblad har en tendens att hamna i en hög som bara växer och växer… Gör slag i saken och släng det i pappersåtervinningen.

 

2. Få bort djurhår

Allt du behöver är ett par lätt fuktade diskhandskar! På med dem och stryk bort hund- eller katthår från soffa, kuddar och klädesplagg.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Fyll diskmaskinen med annat än disk

Leksaker av plast, tvålkoppar, hårborstar av plast och andra saker blir också rena i diskmaskinen utan att du behöver anstränga dig minsta lilla. Gå en promenad eller slappa med favoritboken medans diskmaskinen gör jobbet åt dig. 

Läs mer: 8 livsmedel som kan användas som rengöringsmedel

4. Ta en runda i huset med en klädrulle

Klädrullar är bra till så många saker utöver att få bort hårstrån och annat smått från dina plagg. Grabba klädrullen och ta en runda runt huset och rulla den över soffan, lampskärmar av tyg, gosedjur och andra saker som är svåra att hålla rena.

5. Kom ihåg vardagssakerna

Det är egentligen lite ironiskt att vi i stort sett aldrig rengör de saker som vi använder varje dag och till denna kategori tillhör saker som din handväska, nycklar och mobiltelefon. Torka av dem med en trasa doppad i rengöringsmedel.

Läs mer: 7 saker du INTE ska lägga i kylen

6. Damma av takfläkten

Detta glöms ofta bort och bjuder därför på otrevliga överraskningar när det är dags att använda fläkten igen. Vill du vara riktigt fiffig använder du ett gammalt örngott som du trär över bladen och drar utåt. På så sätt hamnar dammet i örngottet och inte på andra ställen i rummet.

Läs mer:

Så får du bort svettlukt från kläderna

Städa hela huset – på bara en timme

3 tips för ett skinande rent kök 

Källa: Good housekeeping
Text: Malin Perlheden, Allers.se 
Bild: Shutterstock

 


Läs mer om:

Dela
(59)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…