Annons

Annons

Så fixar du bästa hänget med barnbarnen!

Får du besök av barn eller barnbarn i sommar? Så härligt! Här listar vi 8 roliga aktiviteter som varken kostar mycket pengar eller kräver några större förberedelser!

Dela
(27)

sommarlovsaktiviteter

Har du besök av barn eller barnbarn i sommar? Här är 8 tips på roliga aktiviteter!

1. Packa picknickkorgen

Finns det något mysigare än att ha picknick! Vi tror inte det! Bjuder dagen på härligt väder föreslår vi att ni njuter av solen och den läckra maten ute i det gröna. Regnar det däremot, vilket ju inte är helt ovanligt, kan det bli festligt att bygga en koja inomhus och duka upp picknicken på vardagsrumsgolvet.

Annons

Recept på god och snabbfixad picknickmat hittar du här >>

Gilla Hemmets på Facebook

 

2. Gå till biblioteket

Ett besök på biblioteket är alltid en bra idé. Botanisera bland böckerna, plocka fram lånekortet och njut av en mysig stunds högläsning. Ofta arrangerar biblioteken dessutom roliga sommaraktiviteter – kika in på just din kommuns hemsida för mer information.

 

3. Baka en läcker kaka

Alla älskar att baka! Plocka fram socker, ägg, vispar och långpanneformar och släpp loss kreativiteten i köket. Det finns massor av lätta recept som passar att baka tillsammans med barn och barnbarn. Vad sägs om chokladbollarkladdkaka, småkakor, smördegsrutor… Bara fantasin sätter gränser.

 

4. Gnugga geniknölarna

Hjärngympa och korsord passar de flesta. På Hemmets.se hittar du massor av roliga digitala korsord. I papperstidningen finns dessutom varje vecka korsord anpassade för de allra minsta. Lycka till!

 

5. Gå på museum

För en liten peng, i bland till och med helt gratis, kan du bjuda barn eller barnbarn på en lärorik och rolig dag. De flesta städer eller samhällen har, eller ligger i alla fall i närheten av, någon form av museum. Sök på nätet för att hitta något som passar just er.

 

6. Pyssla

Det är roligt att skapa och pyssla! Varför inte klä om en gammal bricka med vackra tepåsar? Eller färglägga vackra djurmotiv? Kanske kan ni tillsammans sy sommarens häftigaste kaktuskudde? 

 

7. Njut av ett bad

Bor ni i närheten av vatten? Passa på att bada i sommar! Det behöver inte vara 20 grader och strålande sol, det är faktiskt riktigt roligt att bada även om det duggregnar. Och ni slipper garanterat köer på bryggan…

 

8. Skoja till vardagen

Vissa saker måste tyvärr göras, även under sommaren. Låt barn eller barnbarn få se hur tvättmaskinen fungerar, hur det går till när man tömmer ett diskställ, dammsuger eller dukar. Många barn tycker faktiskt att de här ”vuxen-sakerna” är riktigt spännande. Och så får du trevligt sällskap!

 

Läs mer:

5 roliga pyssel och handarbeten

5 recept för en lyckad picknick

Saftig sommarkaka i långpanna

 

Text: Åsa Boustedt

Foto: Shutterstock


Läs mer om:

Dela
(27)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…