Annons

Annons

8 livsmedel som kan användas som rengöringsmedel

Nästa gång du ska putsa silverbesticken eller rengöra grillgallret så kan du välja bort rengöringsmedel fulla av kemikalier. Testa istället att använda helt vanliga livsmedel!

Dela
(163)

Putsa kopparföremål med ketchup

Putsa koppar med ketchup

Vanlig ketchup fungerar toppen för att göra kopparföremål blanka och fina. Använd en trasa för att fördela ett tunt lager ketchup på kopparföremålet. Låt verka några minuter, skölj av med vatten och torka som vanligt. Det är syran i ketchupen hjälper till att få bort beläggningen.

Annons

Använd gurkskal för att ta bort märken på väggar

Använd gurkskal för att ta bort klotter

När barn eller barnbarn varit framme för att sätta sin prägel på väggarna hemma kan lösningen på problemet finnas i kylskåpet. Använd gurkskal för att tvätta bort klotter från väggar, bord och skåp. Gurka funkar också för att rengöra prylar gjorda av rostfritt stål. Då använder du insidan av gurkan. Kom bara ihåg att peta bort kärnorna först!

Använd valnötter för att göra repor osynliga

Bli av med märken på trä med hjälp av valnötter

Valnötter kan fungera för att ta bort små, men irriterande repor på trämöbler. Ta en skalad valnöt och dra över det skadade området. Låt verka ett par minuter och torka sedan av möbeln. Nu syns förhoppningsvis inga spår av skadan.

Ta upp glasskärvor med en glasbit

Ta upp glassplitter med hjälp av en brödskiva

När olyckan skett och ett glas råkat slås i tusen bitar kan det vara svårt att få upp de allra minsta skärvorna utan att skära sig. Ta helt enkelt en skiva vitt bröd, fukta den lite och använd skivan för att enkelt få upp minsta lilla glasbit.

Rengör grillgallret med en rå lök

Rengör grillgallret med en rå lök

Det kan vara ett hårt jobb att få grillgallret rent. Sätt igång grillen så att gallret blir varmt. Halvera en gul lök och spetsa den på en gaffel. Gnugga den råa löken mot gallret så går det enkelt att få bort alla fastbrända rester.

Använd majsmjöl mot fettfläckar

Majsmjöl hjälper vid fettfläckar

Om du råkar få fättfläckar, till exempel på en soffa, så är majsmjöl det mest effektiva sättet att minimera skadan. Häll en stor hög majsmjöl på fläcken och låt mjölet absorbera fettet under cirka 20 minuter. Borsta sedan bort mjölet.

Du kan behöva tvätta tyget efteråt för att få bort hela fläcken.

Städa toaletten med hjälp av coca cola

Coca cola rengör toaletten

Vem kunde ana att läsk var så bra toalettrengörare? Häll Coca-cola i toalettstolen. Låt verka en liten stund och spola sedan. Klart!

Putsa silver med bananskal

Bananskal får silvret blankt igen

Släng inte bort skalet när du ätit upp din banan. Om du har silverbestick som behöver en liten uppfräschning så är det bara att dra med insidan av bananskalet på besticken så blir det blankt och skinande igen.

 

Läs mer:

3 tips för ett skinande rent kök

Så städar du hela huset på bara en timme

20 tips för roligare och smartare städning

 

Källa: Huffingtonpost.com


Läs mer om:

Dela
(163)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…