Annons

Annons

Superbären alla pratar om!

Sommaren bjuder på ett överflöd av färska bär och grönsaker, nyttiga för både kropp och själ. Här tipsar vi om 7 superbär som gör dig piggare och vackrare och med sina antioxidanter och näringsämnen kan stärka ditt immunförsvar och förebygga sjukdomar.

Dela
(134)

6 superbär för din hälsa

 

1. Gojibär

Superfrukter som oftast äts torkade och innehåller 500 ggr mer C-vitamin än en apelsin, men också 21 olika mineraler, 18 olika aminosyror och omega 6.

 

2. Blåbär

Rika på antioxidanter av typen antocyaniner som tros kunna förebygga hjärt-kärlsjukdomar. Innehåller också kalcium, magnesium, kalium, fosfor, C-vitamin, järn och B-vitamin.

Annons

 

3. Jordgubbar

Har mycket C-vitamin, mangan, fibrer, jod, kalium, folat, B2-vitamin, B5-vitamin, B6-vitamin, magnesium och koppar.

Gilla Hemmets på Facebook

 

4. Körsbär

Innehåller massor med C-vitamin och antocyaniner, en antioxidant som stärker kroppen och kan förebygga hjärt-kärlsjukdomar.

 

5. Hallon

Fiberrika godbitar fullproppade med antioxidanter och vitaminer, bland annat C-vitamin. Hallonketon sägs dessutom kunna öka fettförbränningen och polyfenoler tros kunna förebygga hjärt-kärlsjukdom.

 

6. Lingon

Skogens superbär som bland annat innehåller vitamin A, C, B1, B2 och B3 samt kalcium, magnesium, kalium och fosfor. Lingon innehåller också superantioxidanten quercetin och sägs kunna motverka fetma och vara bra för både blodsocker och kolesterolvärde.

 

7. Havtorn 

10 sorters vitaminer, 18 aminosyror, antioxidanter som verkar antiinflammatoriskt och hög halt omega 7-fettsyror – inte undra på att havtorn är bra för oss.

 

Läs mer

7 fröer som gör underverk med din hälsa

8 tips som får dig att må bättre

10 tips som får dig att sova gott

 

Av Karin Christoffersson, Åsa Boustedt

Foto: Shutterstock


Läs mer om:

Dela
(134)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…