Annons

Annons

7 söta saker att bjuda på under alla hjärtans dag

Den 14 februari är det alla hjärtans dag. Passa på att skämma bort någon du tycker om lite extra och inspireras av dessa söta saker!

Dela
(0)

Att visa sin kärlek bör man såklart göra varje dag – men visst är det roligt att göra något extra under årets mest kärleksfulla dag?

Vi har samlat 7 enkla, goda och kärleksfulla saker att bjuda din partner, familj, väninnor eller varför inte kollegorna på under alla hjärtans dag:

Annons

1. Hjärtformade plättar till frukost

Det enklaste sättet att göra detta är att steka plättar och sedan ta en hjärtformad pepparkaksform och trycka ut plättarna med. Det andra alternativet är att lägga formen i stekpannan och hälla smeten i formen.

2. Hjärtformad chokladkaka till dessert

chokladkaka-hjarta

Om du inte har en hjärtformad tårtform kan du enkelt göra en hjärtformad tårta på egen hand. Baka två tårtor, en i kvadratisk form och en i rund form. Sedan skär du cirkeln mitt i tu och placerar de båda delarna med dess raka sida på två av kvadratens sidor. Formen blir då ett hjärta. Bred över grädde eller till exempel chokladmousse över hela tårtan för att täcka sprickorna. En perfekt dessert till familjen!

3. Brownies med smälta chokladhjärtan

Tillaga brownies enligt recept. När du tar ut kakan ut ugnen skär du ut ett bestämt antal brownies och trycker sedan ner ett chokladhjärta i varje kaka.

4. Dekorera fördrinken med ett hjärta

En fördrink innan middagen? Varför inte! Gör den extra romantisk genom att addera ett hjärta som drinkpinne. Det är hur enkelt som helst och instruktionerna hittar du hos Aviation Gin.

5. Pudrat hjärta över drinken 

Detta fungerar lika bra i en whiskey sour med äggviteskum som i varm choklad toppad med vispad grädde. Skär ut ett hjärta i ett papper, håll pappret över drinken och pudra med till exempel kakao, rörsocker, florsocker eller varför inte citronzest!

6. Hjärtformad pizza med hjärtformad salami

Finns det något godare än en hemmagjord pizza?! Forma degen till ett hjärta och använd en pepparkaksform för att trycka ut små hjärtan i salami och skinka. Garanterad succé!

7. Rosiga cake pops

Det ser ut att vara en marsipanros på en pinne men i själva verket är det en cake pop, alltså en klubba med en kakbit på. Otroligt fina och garanterat goda! Instruktioner till hur du går tillväga finns på The Cake Blog.

 

Läs mer:

6 kärlekspar vi ALDRIG glömmer

Bjud på söta minipajer med nougat

Paret Mandelmanns oväntade tips inför alla hjärtans dag

 

Av Thowe Wagner Larsson, ellematovin.se


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…