Annons

Annons

5 smarta saker att använda udda strumpor till

Udda strumpor är ett bekant fenomen för de flesta av oss. Men med våra roliga tips behöver du aldrig mer känna frustration över den ensamma kompisen!

Dela
(0)

life-hacks-strumpa

Att hitta den mystiskt försvunna strumpan kan kännas lika ouppnåeligt som jakten på den heliga graalen. Lägg din tid på bättre saker än att vara på ändlös jakt efter strumpor och använd den udda kompisen istället.

Annons

 

Här är 5 riktigt bra grejer du kan ha udda strumpor till

1. Använd som dammtrasa

Att använda en gammal strumpa som dammtrasa är riktigt effektivt. Dessutom blir det mycket enklare att komma åt på svåråtkomliga ställen, som till exempel mellan persienner, när du har finmotoriken på plats med fingrarna inuti tyget.

 

2. Gör egna torkbollar

Varför slösa pengar på dyra torkbollar när du kan göra egna? Stoppa en tennisboll i en gammal strumpa och stoppa in i torktumlaren med kläderna. Voilá, mjukare och mindre skrynkliga kläder som dessutom blir torra snabbare!

 

3. Gör doftpåsar

Lavendelpåsar i all ära, men hur viktigt är det att doftpåsarna i byrålådan är snygga, egentligen? Stoppa lite torkade blommor i en gammal strumpa och knyt ihop toppen. Luktar minst lika gott men kostar inte i närheten så mycket.

 

4. Torka av whiteboarden

Har du också en whiteboard hemma i köket? Då vet du hur frustrerande det är att torka av den med papper eller disktrasa som mest drar omkring färgen. Här kommer den udda strumpan verkligen till undsättning – trä den över handen och torka av – resultatet blir perfekt och helt kladdfritt!

 

5. Våga vara annorlunda!

Den 21 mars varje år är det Internationella Downs Syndrom-dagen vilket uppmärksammas genom att många bär olika strumpor för att markera att olika är bra. Våga vara annorlunda årets alla dagar – trots allt är det inget brott att ha olika strumpor.

 

Läs mer:

5 anledningar att odla egen vitlök

5 smarta sätt att använda gamla kaffefilter 

Du kan ha fryst isbitar fel hela livet

 

Källa: Cleanmyspace
Text: Malin Perlheden, Allers.se 
Bild: Shutterstock


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…