Annons

Annons

7 konstiga matkombinationer som aldrig borde sett dagens ljus

Redan på 1970-talet spårade tanken på fusion ur med burkfrukt i precis allt. Lagom till julen 2017 kommer lussekorven. Här är 7 matkombinationer som aldrig borde ha sett matbordets ljus!

Dela
(0)

Mattrender kommer och mattrender går, men bara vissa av dem består.

Att blanda olika kulinariska stilar inom modern matlagning kallas fusion. Andra slänger sig med begreppet ”foodpairing”. Men låt oss slå fast följande: Bara för att man kan betyder det inte alltid att man borde.

Här är 7 matkombinationer som aldrig borde ha lämnat idéstadiet:

1. Lussekorven

Lagom till december 2017 lanserar Pressbyrån vad de anser är en korv med bröd 2.0: lussekorven. En kokt korv i en lussebulle. Fredrik Edin, produktchef snabbmat på Pressbyrån, lyfter gärna fram att lussekatten har en söt ”briocheliknande” smak som på något sätt ska gifta sig med en varmkorv.

Annons

Bild: Pressbyrån

2. Julbordspizzan

När vi ändå är inne på temat nyskapande julmat måste julbordspizzan nämnas. Vi har en pizza med tomatsås och ost, ovanpå lägger vi sedan köttbullar, skinka med senap och prinskorv. Vad väljer du helst, julbordet eller julbordspizzan?

3. Tacosemla

När Tössebageriets Mattias Ljungberg skapade semmelwrappen höjde vi på ögonbrynen, men kunde ändå se poängen. Därefter spårade det ur – totalt. Visst älskar vi svenskar vårt klassiska tacomys på fredagar. Och visst älskar vi semlor så mycket att vi börjar äta dem redan kring jul. Men ett tacoskal med mandelmassa och sprutgrädde känns allt annat än lockande.

Bild: IBL/Shutterstock

4. Ham and bananas hollandaise

Om vi gör en tidsresa tillbaka till det ljuva 1970-talet kan vi i alla fall vara överens om att det inte fanns någon brist på kreativitet. År 1973 publicerade McCall’s Great American Recipe Card Collection ett recept på ”Ham and bananas hollandaise”. Bananerna lindades in i skinkan som sedan toppades med senap. Tio minuter i ugnen och sedan på med hollandaisesåsen innan de stackars bananerna åker tillbaka in i ugnen.

5. Chicken and waffles

Rätten har fått ett allt större genomslag i USA. Riktigt tjocka våfflor serverade tillsammans med friterad kyckling. Vad tycker ni, hiss eller diss?

Bild: IBL Bildbyrå

6. Calskroven

Ingenting verkar vara heligt när det kommer till pizzan. Här har någon tagit ett ”skrovmål” – alltså en hamburgare med pommes frites – och bakat in i en pizza. Skräpmatens främsta företrädare ett möter skräpmatens främsta företrädare två.

7. Potacos

Glöm internetfenomenet ”potacos” – tacos där en potatis får agera tacoskal. Här pratar vi i stället tacokryddad palt med köttfärs i stället för fläsk. Kommentar överflödig.

Bubblaren:

Hawaiikassler

Det ska erkännas. Den här rätten delade redaktionen i två, men ingen har någonsin kunnat anklaga kassler för att vara särskilt färgstarkt. Och det blir inte mycket bättre med ananas. Lite kanske…

Bild: Twitter

Om du ändå gillar kassler:

Ostgratinerad kassler med ananas

Gratinerad kassler med ananas


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…