Annons

Annons

7 goda recept på kycklingfilé

Kycklingfilé funkar lika bra till vardags som till fest. Här är några riktiga favoritrecept på kycklingfilé.

Dela
(3)

Få saker passar lika väl till en middag mitt i veckan som till lunch under stressiga vardagar – kycklingfilé är en räddare i nöden! Här är några av våra favoriter med kycklingfilé.

Kycklingfilé i ugn

Annons

Att bara kunna sätta in kycklingen i ugnen och låta den göra jobbet är som hittat i vardagsstressen. Detta recept på kycklingfilé med parmaskinka ser dessutom fantastiskt lyxig ut.

Kycklingfilé i gryta

Denna kycklinggryta är lika bra mitt i veckan som en kall söndag. Här serveras den med fetaosttopping och rostade tomater. Att tillaga kycklingfilé i gryta är ett enkelt sätt att undvika att den blir torr.

Kycklingfilé med bacon

Bacon och kycklingfilé går väldigt väl ihop. Här lindar vi kycklingfilén i bacon och bakar i ugnen. Går utmärkt att värma dagen efter för en enkel och snabb lunch.

Kycklingfilé med ris

Tikka Masala kyckling med ris är en garanterad succé. Den enkla rätten passar perfekt mitt i veckan och passar även väl till lunch. Att servera ris till kycklingfilén är det traditionella. Trots denna namns indiska namn är den skapad i Storbritannien, och har blivit något av en nationalrätt.

Stekt kycklingfilé

Om man vill steka sin kycklingfilé snarare än baka den i ugn är mexikanska burritos ett enkelt sätt att få det att smaka fantastiskt. Med fräsch lime, stark chili och sval yoghurt passar denna rätt de flesta smaker.

Marinerad kycklingfilé

Att marinera sin kycklingfilé innan man tillagar den är ett bra sätt att få in smak i köttet. I detta recept, där marinaden av kycklingfilén är väldigt enkel med olja, vitlök och persilja, har vi dessutom fyllt filén med salami och goda grönsaker.

Kycklingfilé med pasta

Kycklingfilé och pasta är en klassisk kombination. Från kalla pastasallader till gratänger som den vi rekommenderar här är perfekt vardagsmat. I detta recept gratinerar vi med ost och strör bacon över den.

Artikeln publicerades först på Året Runt och är skriven av Marcus Alm

Laga också:

Tareq Taylors kämiga kycklinggratäng med soltorkade tomater och parmesan

Italiensk kycklinggratäng


Läs mer om:

Dela
(3)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…