Annons

Annons

6 TV-guldkorn i januari

Nya storslagna fynd i Antikrundan, nya vänner för Lars Lerin, nya smaker i Sveriges mästerkock och en helt ny svensk dokumentärserie – ett år hemma hos familjen Mandelmann på kravmärkta gården Djupadal på Österlen. TV bjuder på många gamla och nya favoriter i januari!

Dela
(391)

6
Visa bildspel

/
lerin
Mandelmanns
tv januari
Så ska det låta
ANTIKRUNDAN
...
Visa mer


Januari månad bjuder på mycket bra i rutan. Här listar vi 6 tv-program du måste se!

1. Inspirerande självhushåll

Familjen Mandelmann har gjort det som många bara drömmer om. För 20 år sedan bytte de storstadslivet på Södermalm mot den kravmärkta gården Djupadal på Österlen, där de också blivit lite av kändisar. Självhushållning, miljömedvetenhet och respekt för den värld vi lever i är deras riktlinjer och Marie och Gustav och deras fyra barn Aaron, Tora, Disa och Joel driver sin gård  på ett enkelt och lustfyllt sätt.

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

Hembakat, hemlagat, hembyggt, egenproducerat och ett hundratal djur som ska skötas om med kärlek är några av vardagssysslorna på gården. Tittarna får följa familjen från morgon till kväll i allt från djurskötsel, bygge, matlagning och utflykter, från tidig vår till sen höst.

I  första programmet öppnas gården upp igen efter vinterdvalan. Maten sinar i skafferier och frysar och Gustav plockar vårens allra första primörer, nässlor och ramslök och visar hur man gör en enkel pesto. Hönshuset vårstädas och Marie visar hur man blandar till en gödningsfärg för äppelträden. Marie får akut rycka in som ko-morska.

Mandelmanns gård start TV4 torsdag den 12 januari kl 21.

2. Lerin möter nya vänner

I fjol blev Lars Lerin och junior föräldrar till en liten son. Men nu ger sig konstnären återigen ut för att leta nya vänner och träffa inspirerande människor. I säsongens första   ”Vänligen Lars Lerin” träffar han Helena Bergström som brinner för ridning. Lars trotsar sin hästskräck och följer med henne till stallet för ett samtal om kritik, kontrollbehov och överbeskyddande mammor.

I kommande delar blir det möten med Thorsten Flinck, Barbro Lindgren, Filip Hammar, Björn Ranelid och Martina Montelius och det blir samtal om livet, döden och föräldraskapet.

De första programmen blev tittarsuccé och på Kristallen 2016 vann serien pris för bästa livsstilsprogram och Lars Lerin utsågs till Årets tv-personlighet.

Vänligen Lars Lerin premiär SVT1 onsdag 11 januari kl 21

3. Vem blir årets mästerkock?

Tuffaste jurytrion – Mischa Billing, Markus Aujalay och Leif Mannerström – är tillbaka i Mästerkocken som startar med uttagning bland matlagningsglada amatörer med kockdrömmar.

Precis som tidigare säsonger handlar tävlingen lika mycket om förstklassig matlagning som att klara av att hålla tävlingsnerverna i schack om man vill ha chans att ta hem den prestigefyllda titeln, en kvarts miljon kronor och ett kokbokskontrakt.

Årets nyhet är att Markus Aujalay får ett eget webbprogram i TV4 Play i anslutning till Sveriges mästerkock, Efter stängning.

Sveriges Mästerkock 11 januari klockan 20, TV4. Efter stängning startar 1 februari i TV4 Play.

4. 20-års jubileum för Så ska det låta

I år firar Så ska det låta 20-årsjubileum! Sedan 1997 har det gjorts 230 program som setts av 383 miljoner tittare. På är Kalle Moraeus tillbaka med en ny säsong tillsammans med lagledarna Marika Willstedt och Karin Westerberg.

I första programmet möter Afro-Dite (Gladys del Pilar, Blossom Tainton och Kayo Shekoni), Rickard Söderberg och Saraha. Premiärprogrammet får även oväntat besök av Danny Saucedo.

I kommande program tävlar Sonja Aldén och David Lindgren möter Alcazar( Andreas Lundstedt, Tess Merkel, Lina Hedlund), program 2,

Magnus Carlsson och Emil Gullhamn mot Gunhild Carling och Boris René (3),

Wiktoria och Robin Bengtsson möter Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson och Martin Almgren (4),

Ebba Busch Thor och LaGaylia Frasier mot Tommy Nilsson och Hanna Hedlund (5),

Anne-Lie Rydé och Martin Rolinskis möter Ankan Johansson och Emmi Christensson (6),

Elisa Lindström och Thomas Di Leva mot Linda Bengtzing och Thomas Järvheden (7), och avslutningsvis

Robert Gustafsson och Cecilia Wrangel mot Vanna Rosenberg och Kim Sulocki.

Så ska det låta, premiär SVT söndag 8 januari kl 20.

5. Antikrundan med myntskatt, Diorjacka och Veninivas

Hur mycket kan en myntskatt uppgrävd ur en trädgårdsrabatt vara värd? Det får vi veta i årets första Antikrundan, när programledaren Anne Lundberg befinner sig på Bäckaskog slott i Kristianstad. I premiärprogrammet tittas också närmare på en spännande tavla utan äkthetsintyg, en reklamskiva med Beatles och ett fantastiskt lejon som får experterna att rysa!

Den 28:e säsongen av Antikrundan besöks  Kristianstad, Värmdö, Västervik, Karlstad, Göteborg och Sandviken. Under våren får antikexperterna bland annat värdera ett par underbyxor signerade Andy Warhol, ett par blöjor av trä, fotografier av Ingrid Bergman, tavlor av Charles Roka, Einar Jolin,  Lars Lerin, John Bauer, Ingres, en Diorjacka, en Bugattistol, en italiensk luskam från 1500-talet, en lampa av Emile Gallé och en vas av Venini.

Antikrundan start SVT1 12 januari 20.

6. Rickard Söderberg startar en Gatans kör

I dokumentärserien Gatans kör får tittarna följa med när operasångaren Rickard Söderberg bygger upp en kör bestående av människor som lever sin vardag under tuffa förhållanden, bland annat hemlösa. Det blir en musikalisk resa i sex avsnitt där körledaren ser till att mångas svåra tillvaro förändras genom en stunds glädje och gemenskap.

Hemlöshet i Sverige är ett växande problem. Omkring 34 000 svenskar saknar den grundläggande trygghet som ett eget hem oftast innebär.

Gatans Kör start SVT1 11 jan 21.30

 

Läs mer: 

Rickard Söderberg tystnar inte – trots mobbing och hot

Experternas bästa loppistips!

Lars Lerin har vant sig vid att vara lycklig!

 

 

 


Läs mer om:

Dela
(391)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…