Annons

Annons

6 nyårslöften du gärna vill hålla!

Många av oss har stora ambitioner för att det nya året ska bli en nystart i livet. Men tyvärr är det lätt att glömma sina goda föresatser när champagnen flödar vid tolvslaget. Glöm oinspirerande och lättbrutna löften som att äta hälsosammare, sluta röka eller börja träna. Vi har de bästa tipsen till dig som vill ha ett roligt löfte som du garanterat vill hålla!

Dela
(69)

Gott nytt år!

 

1. Använd läppstift oftare

Ett nyårslöfte som garanterat kommer att ge dig en mer färgglad tillvaro och skapa lite glamour i den grå vardagen. Om du känner dig utspökad med för mörka eller kraftiga färger på läpparna – kom ihåg att träning ger färdighet. Att ha läppstift är något du vänjer dig vid.

Annons

 

2. Prova en ny frukt eller grönsak varje månad

Ofta går vi på rutin och plockar åt oss det vi ska ha i matbutiken. Testa att köpa med dig en ny bekantskap från grönsaksavdelningen nästa gång du är och handlar. Kanske blir pak choi din nya favorit. Eller så inser du att kålrabbi är det bästa som finns. Är du redan en äventyrare kan du gå till en butik med asiatiska varor och botanisera bland deras utbud.

 

3. Skicka vidare goda gärningar

Nästa gång du gör någon en tjänst, be dem att skicka det vidare istället för att kompensera dig för din hjälp. Om du har hjälpt någon att flytta, säg till den personen att de ska hjälpa någon annan så fort de får möjlighet istället för att hjälpa dig när du ska flytta nästa gång. Tanken är att goda gärningar sprids som ringar på vattnet om vi alla hjälper varandra.

 

4. Upptäck fem nya platser i din närhet

Du behöver inte resa jorden runt för att uppleva fantastisk natur eller stora kulturupplevelser – ta chansen under 2016 och var turist i din egen del av världen! Titta på en lista över naturreservat och utforska några som ligger nära där du bor. Eller besök ett museum eller sevärdhet i din egen stad som du gärna velat se, men aldrig tagit dig tid att göra tidigare.

 

5. Använd alla kläderna i din garderob

Reglerna är enkla: Köp inget nytt innan du använt alla kläder i garderoben. Det här kan bli en riktigt spännande utmaning! Hittar du något du inte trivs med är det läge att skänka bort det plagget. Är det trasigt? Laga. Försök att inte slänga kläder i onödan, i Sverige hamnar cirka 8 kg kläder per person och år i hushållssoporna.

 

6. Dansa till din favoritlåt – varje dag

Börja – eller sluta – dagen med att släppa loss och dansa järnet till din egen favoritlåt. Både att lyssna på musik och att röra sig bidrar till att frigöra endorfiner som gör dig gladare. Det kan dessutom göra dig friskare. Här kan du läsa mer!

 

Här har du några fler tips på roliga och givande nyårslöften:

Våga använda hatt eller andra huvudbonader oftare

Se eller se om alla filmer med en specifik skådespelare

Ge en komplimang till en främling varje dag

Testa ett nytt recept en gång i veckan

Meditera en stund varje dag. Ta hjälp av en app eller genom att färglägga bilder. Här kan du hitta bilder att skriva ut!

Skratta varje dag. Ha som ambition att varje dag ska innehålla ett asgarv. Roliga filmer på youtube är ett enkelt sätt att hålla igång detta på.

Ta vara på dina relationer. Se till att höra av dig till någon du inte pratat med på länge minst en gång i veckan

 

Läs mer: 

Så blir ditt 2016!

Nyårsfest hemma hos Lars Lerin och Junior

Så blir du kvitt dina ovanor


Läs mer om:

Dela
(69)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…