Annons

Annons

5 misstag många av oss gör när vi stryker

Problem med strykningen? Kanske gör du något av de här vanliga misstagen som gör att strykningen av kläder känns onödigt svår...

Dela
(45)

misstag-strykning

Tycker du att det tar en evighet att bli färdig när du ska stryka kläder? Kanske gör du något av de här vanliga misstagen…

 

Att stryka kläder tar tid och det kan kännas som ett evighetsprojekt att stå och slita över strykbrädan med ett berg av tvätt som aldrig tycks vilja ta slut…

Men det finns ingen anledning att göra jobbet svårare än vad det är! Vi lär dig identifiera 5 vanliga misstag som nästan alla gör vid strykbrädan. Undvik dem och få ett snabbare och bättre resultat nästa gång.

Annons

5 vanliga misstag vi gör när vi stryker kläder

1. Du lämnar kvar vatten i strykjärnet

Brukar du glömma att hälla ut vattnet när du har strukit färdigt? Då riskerar du att vatten skadar insidan av strykjärnet samt att det läcker och missfärgar strykplattan. Gör det till en vana att alltid hälla ut vattnet när du strukit färdigt.

Läs mer: Så ofta ska du egentligen tvätta dina lakan

 

2. Du använder fel temperatur

Om du alltid stryker kläder på samma höga värme riskerar du att förstöra textilierna. Kolla tvättråden i plaggen!

 

3. Du stryker kläder som är FÖR torra

Det är betydligt enklare och snabbare att stryka om plaggen är lite fuktiga. Om du inte stryker direkt är det förstås svårt att undvika torra kläder, då funkar det bra att spreja lite vatten på dem.

Läs mer: 10 vanliga tvättmissar som kan förstöra dina kläder

 

4. Du stryker ömtåliga kläder sist

Det här misstaget är kanske det vanligaste av alla, men som tur är mycket enkelt att åtgärda. Vänd på ordningen och stryk de ömtåliga textilierna först och höj därefter temperaturen.

 

5. Du rengör inte strykjärnet

Det är nödvändigt att rengöra plattan då och då eftersom den annars blir smutsig och i värsta fall kan förstöra dina kläder när du stryker.

 

Läs mer:

8 smarta sätt att städa med citron

Salt – 3 smarta saker du kan göra med det

3 städtips du inte får missa

 

Källa: Good Housekeeping
Text: Malin Perlheden, Allers.se 
Foto: Shutterstock


Läs mer om:

Dela
(45)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…