Annons

Annons

6 kärlekspar vi ALDRIG glömmer

Himmel och helvete, ålders- och klasskillnad, otrohet, glädje – men framförallt kärlek över alla gränser. Här är 6 kärlekspar vi ALDRIG glömmer.

Dela
(46)

1. Romeo och Julia

Ingen saga kan ett sorgligare slut få/ Än den här om Julia och hennes Romeo. Slutorden i Shakespeares skådespel från slutet av 1500-talet är nästan lika klassiskt som det älskande kärleksparet i Verona. Romeos och Julias familjer var i djup fejd, men de unga gifte sig i hemlighet och hoppades att släkterna skulle förenas. Så blev det inte och de båda unga valde kärleken framför livet…

Annons
6 kärlekspar vi minns

Romeo och Julia.

 

2. Richard Burton och Elizabeth Taylor

Det var himmel och helvete, heta kyssar och högljudda bråk, kärlek och uppgörelser, allt eller inget. Elizabeth Taylor och Richard Burton kunde inte leva tillsammans – men inte heller utan varandra. De möttes under filminspelningen av Cleopatra 1963 och blev helt förtrollade av kärlek. Båda var då gifta men redan året efter, 1964, gifte de sig med varandra för första gången. Äktenskapet varade till 1974. 1975 gifte de sig på nytt för att året efter bryta upp igen. Deras kärlekshistoria har kallats en av de mest passionerade genom tiderna.

6 kärlekspar vi minns

Richard Burton och Elizabeth Taylor.

 

3. Barbie och Ken

Dockhistoriens mest trogna kärlekspar kan man tänka. Men även solen har sina fläckar – Barbie har varit otrogen. 2002 mötte hon australiern Blaine och dumpade Ken för några år. Men även i leksakslandet segrade den sanna kärleken. När Barbara Millicent Roberts tröttnat på sin toyboy blev hon och Ken åter ett par 2008. Bortser man från otroheten så har 55-åriga Barbie och 53-årige Ken Carson älskat varandra sedan 1961.

6 kärlekspar vi minns

Barbie och Ken.

 

4. Jonas Gardell och Mark Levengood

Jonas och Mark träffades 1986 och blev sambor samma år, ingick registrerat partnerskap 1995 och gifte sig 2011.
 Det lär ha varit kärlek vid första ögonkastet, en kärlek som fortfarande är stark och stolt. Jonas och Mark har öppet stått för sin kärlek genom åren, även under den tid då homofobin var utbredd.

6 kärlekspar vi minns

Jonas Gardell och Mark Levengood.

 

5. Lady och Lufsen

Här har vi ett klassiskt kärlek-över-alla-gränser-par. Lady är den väluppfostrade cockerspanielflickan och Lufsen den busige frihetsälskande gathunden som fann varandra i Disneyfilmen från 1955. Ljuv musik uppstod på Tonys restaurang – och spagetti blev populärt på allvar.

6 kärlekspar vi minns

Lady och Lufsen.

 

6. Sophia Loren och Carlo Ponti

– Om du hittar den rätte att vara tillsammans med så måste du stanna där.

Sophia Loren var bara 15 år när hon mötte den då 37-årige filmskaparen Carlo Ponti och skandalen var ett faktum eftersom han redan var gift. Paret gifte sig åtta år senare men katolska kyrkan i Italien ogiltigförklarade äktenskapet eftersom Vatikanen ansåg att Ponti redan var gift. De tvingades separera för att Carlo skulle undgå att åtalas för bigami. Nio år senare blev de franska medborgare och kunde då gifta sig på nytt. Äktenskapet varade fram till Carlos död som 94-åring, 2007. Många försökte under åren att uppvakta Sophia, däribland hjärtekrossaren Cary Grant.

– Han hade inte en chans, skrev skådespelerskan i sin självbiografi.

6 kärlekspar vi minns

Sophia Loren och Carlo Ponti.

 

Läs mer:

Tommy Nilsson om sitt nya liv 

Lars Lerin har vant sig vid att vara lycklig 

Ernst berättar: Det här gör mig lycklig! 

 

AV MAUD HOLMBERG KLYFT
FOTO: IBL, TT OCH SHUTTERSTOCK


Läs mer om:

Dela
(46)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…