Annons

Annons

6 heta deckarfynd på bokrean

Dela
(0)

Vad ska du göra i helgen, tro?

Jo, fynda deckare på bokrean, så klart! Här är ett par stycken jag rekommenderar er att fynda. Och eftersom de är en del av en serie allihopa – passa på att fynda från del 1! Nu kan du bygga upp hela det spännande lagret som håller sommarsemestern igenom.

Annons

 

Smart polis med grava alkoholproblem (bland annat!)

Vattenänglar av Mons Kallentoft. (Forum) Den sjätte delen med den struliga men envisa kriminalinspektören Malin Fors, och den här gången letar hon envetet och målinriktat för att hitta Molly, dottern till två föräldrar som hittats döda i hemmets jacuzzi. Hon ställs som vanligt inför tuffa utmaningar,  och den här gången en rejäl – av någon som står henne nära.

 

Kul – för dig som inte är ute efter cosy-crime…

Eldvittnet av Lars Kepler (Bonnier). Passa på att köpa på dig serien om den coola och lite hemliga Joona Linna. 3 böcker: Paganinikontraktet, Hypnotisören och Sandmannen. Spännande, drivet och alltid spännande. Att allt inte känns totalt trovärdigt hela tiden får man köpa! För dig som gillar ljudböcker: Jonas Malmsjö läser ljuvligt bra och ger en speciellt ton åt denna märkliga kommissarie, tycker jag. Ljudboken finns också på rean!

 

För den som gillar en djupdykning i människans inre! (Och som gillar Island!)

Svart himmel – Arnaldur Indridason (Norstedts). Åttonde delen med den mysige och alltid lite vilsne polisen Erlendur Sveinsson. Alltid på jakt efter sanningen om vad som hände hans bror den där gången när han försvann uppe på fjället när de var små. Och här är boken när sökandet går in i en ny och fas… En skön, lite mörk men också ljus bok!

 

För dig som gillar att småle dig igenom en riktig nagelbitare

Jussi Adler-Olsen – alla böckerna (Bra böcker). Från början! Gud, vad jag avundas alla som har det kvar. Ni ska få lära känna Avdelning Q, med kriminalinspektören Carl Mörck i spetsen. Fantastiskt spännande karaktärer, underfundig humor, en hjälte och antihjälte i samma huvudperson. I Kvinnan i rummet, den första boken i serien, får Carl och hans specielle assistent Hafez el-Assad ansvaret för fallet med den kidnappade politikern Merete Lynggaard. Och så ska ni få titta in i Carls plågade samvete efter att han överlevde och klarade sig från en tidigare traumatisk upplevelse. En kollega dog, en förlamades.  Sedan kommer ni att vilja kasta er över Fasanjägarna , Flaskpost från P, och Journal 64. Mycket nöje!

 

För den som vill läsa en annorlunda deckare!

Mörk jord + Skuggsida av Belinda Bauer (Modernista). Skynda att fynda! Jag har skrivit om Belindas böcker tidigare; de är fantastiska. I mörk jord finns lille Steven i centrum: han försöker lösa en familjegåta och börjar en synnerligen farlig brevväxling. Skuggsida är bok nummer två, och den kommer du att vilja streckläsa efteråt!

 

Perfekt spänning för hängmattan!

Helgonet av Carin Gerhardsen (Norstedts). Ännu en serie: om Hammarbypolisen. Och detta inte bara för att jag är inbiten Hammarbyare!

Jag gillade den här serien direkt, och du hittar resten av serien i pocketversion. Pepparkakshuset, Mamma, pappa, barn. Vyssan lull, Gideons ring. Hemska och bra intriger, intressanta personliga intriger på polisstationen parallellt.

 

Rysliga hälsningar från Pernilla!

 

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…