Annons

Annons

5 höstväxter för balkongen

Dags att byta ut sommarbalkongens blomstrande växter och ätbara örter mot tåligare grönska. Vi tipsar om 5 höstväxter för balkongen!

Dela
(0)

hostvaxter-balkongen

Färgglada blommor, ätbara bär, grönsaker och fräscha örter i all ära, men när temperaturen faller är det vissa växter som klarar sig bättre än andra.

Välj tåliga plantor som klarar kyla och få en vackert grön balkong hela hösten och en bra bit in på vintern. Här är växterna att satsa på.

Annons

 

1. Alunrot

Alunrot är en populär växt när det kommer till höstplanteringar. Inte bara är den tålig och kan hålla sig fin hela vintern, alunroten finns också i många härliga färger så som grön, lime-, bärnstensfärgad och vinröd.

alunrot

2. Vinterljung

I färger som vitt, rosa eller rött ger ljungen balkonglådan en riktig färgklick. De små blommorna tål lätt frost, men blir det för kallt bör vinterljungen skyddas. Det räcker oftast med att täcka växten med lite granris.

ljung

 

3. Prydnadsgräs

Miscathus-sorterna med sina vippor och ax är lika fina på hösten som när rimfrost och lätt snö ligger på som ett tunt täcke. En del grässorter påverkas av svalare temperaturer och kan skifta i nyans.

prydnadsgras

 

4. Prydnadskål

Den här växten tål minusgrader och med sina dekorativa bland – som finns i släta, krusiga och vågiga former i allt från rödlila, rosa och vitgröna nyanser – är den en tacksam balkongväxt under både höst och vinter.

prydnadskal

 

5. Höstaster

Höstastern med sina tjusiga lila eller rosa blommor ger fin färg i vilken plantering som helst. Växten blommar under sensommar och höst, men bör plockas in när frosten kommer.

aster

 

Läs mer:

Dags att plantera vårens löknyheter 

Växterna som överlever höstmörkret – 6 tips 

Så sköter du våra 11 vanligaste krukväxter 

 

Text: Mikaela Råberg

Källa: Odla.nu

Foto: Shutterstock


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…