Annons

Annons

5 tips till dig som älskar fredagsmys

Äntligen är det veckans bästa dag – fredag! Du har antagligen laddat upp med tacos, chips och lite läsk eller ett glas vin. Men kanske, kanske vill du förnya dig lite... Här är 5 sätt att lyxa till fredagsmyset!

Dela
(174)

fixa-fredagsmyset

1. Tacos på pulled pork

Byt ut köttfärsen mot pulled pork. Servera med klassiska tillbehör och toppa med chili, färsk koriander och rikligt med lime. Vill du hellre satsa på fisk rekommenderar vi våra heta räkor, recept hittar du här.

2. Dippsåser med sting

Fortsätt på det mexikanska temat och byt ut potatischipsen mot majsvarianten. Eller varför inte satsa på gurk- eller morotsstavar – både gott och nyttigt! Doppa i smarrig guacamole eller smakrik bönröra.

3. Tänd extra många ljus 

I väntan på våren är levande ljus ett måste. Samlar du dem på en fin bricka få du dessutom ett tjusigt stilleben.

4. Slappna av med en drink 

Kaffe på maten är aldrig fel, men är det fredag så är det! Strunta i att räkna kalorier och unna dig en lyxig drink med ananas och bubbel. Vill du göra den alkoholfri går det alldeles utmärkt att ersätta bubblet med till exempel sockerdricka.

5. Snabbaka

Inget fredagsmys utan kaka! Tillhör du en av dem som har ont om tid funkar en snabb kladdkaka perfekt. För att göra den extra festlig kan du dekorera med polkaspån, nötter eller mumsig tosca!

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

Trevligt fredagsmys önskar vi på Hemmets!

Läs mer: 

10 sätt att piffa till en kladdkaka
13 feelgoodfilmer för hela familjen
Frestande fredagsmys

Av: Åsa Boustedt
Foto: Shutterstock 

Läs mer om:

Dela
(174)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…