Annons

Annons

5 sätt att få fylliga ögonbryn

Glöm inte bort brynen när du sminkar dig! Med pincett, lite färg och en skimrande ögonskugga får ansiktet ett lyft på ett kick. Se bara på vår modell Britt!

Dela
(34)

ogonbryn2

Före: Bleka, raka, glesa…Britt brukar hålla efter sina bryn med pincett, men har aldrig tänkt på att fylla i dem med färg. Efter: Jämna & välvda som måsvingar – Simsalabim! Britts korta, raka ögonbryn har raskt förvandlats till smäckra måsvingar som ger henne en pigg och alert blick.

 

5 sätt att tämja brynen

1. Plockning med pincett
Med en pincett plockas varje hårstrå bort för hand. Enklaste metoden att använda själv hemma.

2. Vaxning
Varmt vax läggs på de partier man vill ta bort, en pappersremsa trycks mot vaxet och med ett snabbt ryck dras hårstråna bort inklusive hårsäckar. Kan göras själv hemma. Speciella kit för ansiktet finns på t ex Kicks och Ica Maxi.

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

3. Rakning
Rakhyvel eller elektrisk trimmer gör huden slät på sekunden. Nackdelen är att håret snabbt är tillbaka. Bra komplement till pincett för att ta bort små, ljusa hårstrån. Görs hemma.

4. Trådning
Vanlig metod i Asien och en växande trend i Sverige. En tunn tråd rullas och dras fram och tillbaka över huden – vips är både hår och fjun borta. Görs på salong.

5. Lassotrådning
Här rycks ögonbrynsstråna upp med sytråd. Tråden formas till en ögla över hårstrået (som ett lasso). Hårstrået dras bort med rötter och allt. Fungerar i hela ansiktet. Görs på salong.

 

Bra att veta om ögonbrynen

Ögonbrynen förändras med åldern, precis som håret. Hos många kvinnor blir de ljusare och glesare och de välvda bågarna kortare. Genom att själv fylla i brynen med en mjuk ögonbrynspenna och plocka brynen där det behövs kan du enkelt förstärka din ursprungliga form och färg. Föredrar du att färga brynen permanent håller färgen ca 1–2 månader. Att låta en frisör eller hudterapeut färga och plocka brynen kostar några hundralappar, men du kan även göra det själv hemma. Plockar man brynen ska man dock vara medveten om att även om håret rycks ur sin hårsäck så växer det ut igen. Hur lång tid detta tar är individuellt.

 

 


Läs mer om:

Dela
(34)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…