Annons

Annons

5 saker att göra med barnbarnen på sportlovet!

Äntligen sportlov och lite extra tid för barn och barnbarn. Här listar vi roliga aktiviteter som passar alldeles utmärkt för lediga vinterdagar! 

Dela
(32)

sportlov-barn-barnbarn

1. Titta på söta djur på nätet

Gå in på youtube.com och gör en sökning på ”funny kittens and puppies”. Har du eller barnen Instagram? Sök på #kittens, #cutedogs eller #funnycats.

Läs mer: Renen Rudolf är trogen som en hund

Annons

 

2. Baka världens godaste vaniljrutor

Finns det något godare och mer lättbakat än vaniljrutor i långpanna? Vi tror inte det! Kolla in vår video här och se steg för steg hur du bakar godbitarna.

Läs mer: Härligt sega chokladrutor i långpanna

 

3. Lek i backen

Kommer det snö under lovveckan är lyckan gjord! Plocka fram pulka, stjärtlapp eller något annat skoj och ta sikte på närmaste backe. Eller varför inte bygga en fin snögubbe? Glöm inte att packa ner lite varm choklad och några goda smörgåsar så att alla orkar hålla energin uppe hela dagen.

Läs mer: Perfekt picknickmat

 

4. Baklängesmiddag

Lek semester och lyxa till det med baklängesmiddag. Inled med fruktspett och choklad, fortsätt med tacos och avsluta med mumsig räkmacka. Roligt för både stora och små!

Läs mer: Världens godaste tacopaj

 

5. Hjärngympa

De flesta barn älskar knep och knåp. Vad sägs om att lösa ett korsord tillsammans? Kanske kan ni testa Hemmets webbkryss och dessutom passa på att tävla om skraplotter? Lycka till!

Läs mer: Glömsk? Så får du bättre minne

 

6. Fixa mysigaste filmkvällen

Visst är det mysigt att gå på bio, men det går minst lika bra att ordna en egen filmkväll hemma. Låt barn eller barnbarn välja film (eller filmer), poppa popcorn, köp lösgodis och sjunk ned i soffan och mys.

 

Läs mer

10 saker att göra med barnbarnen på höstlovet

10 sätt att piffa till en kladdkaka

5 saker du kan göra med gamla äpplen

5 tips till dig som älskar fredagsmys 

 

Foto: Shutterstock


Läs mer om:

Dela
(32)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…