Annons

Annons

5 myter om städning som inte stämmer

Låt dig inte luras av de här 5 vanliga myterna runt städning. De stämmer helt enkelt inte!

Dela
(0)

stadmyter

Visst, vi blundar alla för oredan hemma ibland och det ska vi ge oss utrymme att göra, men låt dig inte luras av de här vanliga myterna runt städning.

 

1. ”Man behöver inte byta sängkläder så ofta, det där är så överdrivet”

Alltså, man svettas när man sover och hudavlagringar, gammal deo och smuts från dagen följer med dig ner under täcket. Behöver vi säga mer? Du VILL helt enkelt tvätta sängkläderna ofta, gärna en gång i veckan, men om du tycker det är det värsta som finns kan du nöja dig med varannan vecka.

Annons

 

2. ”Man behöver inte tömma dammsugaren förrän den är helt full”

Detta är en av de absolut vanligaste myterna som många av oss tror på. Faktum är att du behöver byta dammsugarpåse när den är ¾ full, annars riskerar du att få en svagare sugfunktion.

 

3. ”Man behöver inte rengöra diskhon, den blir ju ren varje gång man diskar”

Nja… När du diskar kastruller, stekpannor, skärbrädor och så vidare fastnar både smuts och bakterier i vasken. För att få den ren och fin igen behöver du rengöra vasken med ett desinficerande rengöringsmedel. Och utöver diskhon behöver du komma ihåg kranarna.

 

4. ”Det är ingen fara om man glömmer stänga luckan till diskmedelsbehållaren i diskmaskinen”

Jo, det är det faktiskt. Försäkra dig alltid om att du har stängt det lilla locket ordentligt innan du drar igång maskinen. Om du INTE har stängt locket kommer diskmedlet att åka ner till botten av maskinen och åka ut med avloppsvatttnet. Din disk kommer alltså att bli blöt – men inte ren.

 

5. ”Det gör inte så mycket om jag går in med skorna på”

Ett av de bästa sätten att dra ner på tid med dammsugare och golvmopp är att ALLTID ta av dig skorna, även om du bara ska in och hämta något snabbt. Använd en bra dörrmatta och lämna skorna på den.

 

Läs mer: 

3 städtips du inte får missa

6 städtips du fixar på 5 minuter

Så ofta ska du tvätta dina lakan – egentligen!

 

Källa: Good Housekeeping
Text: Malin Perlheden, Allers.se
Bild: Shutterstock


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…